Kinderboekenweek bij Riemer & Walinga Boekverkoopers Ermelo loopt storm

Foto: ermelo.nieuws.nl/http://deboekverkoopers.nl

Vorige week woensdag begon de jaarlijkse Kinderboekenweek. Bij Riemer & Walinga, Boekverkoopers aan de Stationsstraat 131 was het de afgelopen dagen al drukker dan ooit. En de Kinderboekenweek is nog niet eens afgelopen! Hij duurt nog tot en met aanstaande zaterdag 13 oktober.

Dus, als jij nog geen boek hebt gekocht: ga snel langs bij de boekhandel! Dan help je gelijk je school, want als je je kassabon inlevert op school, mag die dit jaar voor €20% van het totaal aan kassabonnen ingeleverde bedrag, nieuwe boeken uitzoeken voor de schoolbieb!

Spannende speurtocht
Bovendien valt er veel te beleven bij Riemer & Walinga, Boekverkoopers. Wat te zeggen van bijvoorbeeld de jaarlijkse spannende speurtocht in de winkel?! Die zit namelijk vol hoekjes en gaatjes. Een perfecte plek dus voor een spannende Kinderboekenweek Speurtocht!  Dit jaar moet je op zoek naar de antwoorden op allerlei vriendenboekvragen. Zo ga je op zoek naar datgene wat Will van de Grijze Jager het liefst drinkt en waar Andy & Terry van de Boomhut een gruwelijke hekel aan hebben. En als je alles gevonden hebt krijg je een leuk klein cadeautje.

Compleet nieuwe kinderafdeling
Vorig jaar besloten de zussen Marieke en Elise, die de winkel in 2017 overnamen van hun vader en moeder, een compleet nieuwe kinderboekenafdeling te maken. Met als gevolg dat ze de ‘hele’ winkel moesten herinrichten. Maar dat hadden ze er graag voor over. Want het bevorderen van het leesplezier van kinderen is één van de belangrijkste doelen die ze zich als Boekverkoopers stellen. Marieke: “Verdwijnen in ’n boek is niet alleen leuk en heerlijk, maar ook ontiegelijk goed. Een boek lezen verlaagt stress, verbetert je concentratievermogen, stimuleert je fantasie en creativiteit (en daarmee je probleemoplossend vermogen) én het verhoogt je inlevingsvermogen.”

Nieuw: een kledingkast
Naast het feit dat de Boekverkoopers op de nieuwe kinderafdeling nu ook speelgoed verkopen, is er nog iets nieuws: een… kledingkast! Het idee komt van het boek van C.S. Lewis: Het betoverde land achter de kleerkast. In dat verhaal speelt een stel kinderen verstoppertje in een oud Engels landhuis en klimt het jongste meisje in een oude kledingkast. Maar… als ze zich tussen de bontjassen door wurmt komt ze terecht in ‘n betoverd land…

Dit prachtige en spannende verhaal heeft de Boekverkoopers geïnspireerd om óók een soort geheime plek te maken voor kinderen. Ze hebben ’n oude kledingkast in de nieuwe kinderafdeling staan, waarin je ook in ‘n sprookjeswereld (vol boekfiguurtjes) terecht komt als je je tussen de kleren door wurmt. Je kunt je erin verstoppen of je kunt er gewoon lekker een boekje in lezen of zelf verhalen verzinnen bij de prachtige tekening van het sprookjesland. Tijdens de Kinderboekenweek mag je bovendien laten weten welk boekfiguurtje er nog méér een plek moet krijgen in het sprookjesland.

 

Reacties

article
39416
Drukker dan ooit!
Vorige week woensdag begon de jaarlijkse Kinderboekenweek. Bij Riemer & Walinga, Boekverkoopers aan de Stationsstraat
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20181010/kinderboekenweek-riemer-walinga-boekverkoopers-ermelo-loopt-storm/
2018-10-10T16:46:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/10164532/41EN-RenW.jpg
Zakennieuws