Bij Van Buuren Opleidingen met je rijles op citytrip, door de McDrive en parkeergarages oefenen

Foto: Van Buuren Opleidingen

Als je net je rijbewijs hebt gehaald en je wil naar een drukke stad, kom je een aantal dingen tegen. Zoals drukte, éénrichtingswegen, trambanen, kortom zaken die je misschien niet gewend bent vanuit jouw woonplaats. En dan ben je in die stad, wil je parkeren in een parkeergarage, maar hoe moet dat? En wil je terug naar huis; tank leeg, maar hoe moet je tanken?

Allemaal hele praktische zaken die je tegen gaat komen als je je autorijbewijs hebt gehaald. Maar waarom moet je daar pas achter komen als je je rijbewijs al hebt? Dat vond Van Buuren Opleidingen ook een goede vraag en daarom doen zij dit standaard bij iedere rijopleiding.

Ervaring opdoen
“Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen zo op te leiden zodat zij zich veilig in het verkeer voelen en ook al ervaring hebben opgedaan in bijvoorbeeld drukke steden of een parkeergarage. Niet alleen opleiden voor het roze pasje, maar ook voor daarna.” aldus Melanie Docter, Commercieel manager bij Van Buuren Opleidingen.

Door de McDrive
Hoe leuk is het om door de McDrive te gaan als je rijles hebt? Als ervaren bestuurder denk je er misschien niet over na, maar iemand die nog niet – of net – zijn/haar rijbewijs heeft ziet alleen maar obstakels: smalle weg, niet te dicht achter andere auto’s rijden, in welke versnelling moet ik, hoe moet ik de koppeling gebruiken, ik moet ook nog op tijd mijn raampje naar beneden doen voor de paal, etc. etc.”

‘Pechtech’ cursussen
Leerlingen de rust en de zelfverzekerdheid geven dat zij veilig de weg op kunnen na het slagen is iets wat de opleider belangrijk vindt. Net als pech op de weg; hoe ga je om met verschillende soorten pech onderweg? Daarvoor houdt de rijschool zogenaamde ‘pechtech’ cursussen, waar alles waar je onderweg mee te maken kunt krijgen wordt behandeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen