Opwinding neemt toe in aanloop naar Oktoberfeest 2018 op ’t Weitje in Ermelo

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De opwinding naar aanloop van het Oktoberfeest op ’t Weitje, zaterdag 29 september van 19.00 tot 23.30 uur, neemt toe. Het gonst al weken in het dorp van: ‘Wat trek jij aan?’, ‘Ik heb die dure Dirndl jurk met diepe decolleté nog van vorig jaar’ tot een man: ‘Ik moet mijn witte kniekousen nog wel wassen, maar verder is mijn outfit compleet’.

Reserveer nu je (VIP) tickets via deze link van Feest in Ermelo. Want de kaartverkoop ‘geht wieder sehr schnell!’

Grootste verkleedfeest
Het voor de derde maal gehouden Oktoberfeest bezoeken zonder de juiste uitdossing, dat kan eigenlijk niet meer. Robert Jonker die samen met Jan Dooijewaard, Marco van Dijk, en Marnix Grift namens De Dorpskamer, Café De Molenaer en Café De Veluwe het feest organiseert: “Wie niet verkleed komt zal bij zichzelf zeggen: ‘wat doe ik hier’. Want het Oktoberfeest is uitgegroeid tot het grootste verkleedfeest van de Veluwe. Dus trek je Lederhose of Dirndl maar weer uit de kast, of koop of huur de kleding.”

  • Inspiratie nodig? Klik HIER voor de foto’s van 2017

Succesformule
De derde editie van het Oktoberfeest, dat volledig in het teken staat van het traditionele Oktoberfest in München, borduurt voort op de succesformule van voorgaande edities. Ook dit jaar zitten Oktoberfeestgangers in de drie grote tenten die in een U-vorm rondom de muziektent van ’t Weitje komen te staan. Eén van de tenten is gereserveerd voor de VIP’s ivm het arrangement inclusief eten en drinken. Diverse artiesten staan garant voor de zo typische ‘gemütliche’ Oktoberfeest-sfeer met de welbekende Duitse schlagers.

Anita en Otto
Robert, Jan, Marco en Marnix verklappen nog niet het hele programma. Maar vanwege het doorslaande succes in 2017 staat Anita’s Schlager Parade opnieuw op de buhne. Blèr dus opnieuw luidkeels mee op de Duitse muziek zoals het ooit bedoeld is. Wedden dat ook je voetjes van de vloer gaan?! Bovendien hebben de heren Otto Lagerfett weten te strikken, volgens kenners de beste schlager zanger van dit moment.

Kom vroeg!
Robert, Jan, Marco en Marnix tippen ook dit jaar: “Kom vroeg, dan maken we het met zijn allen vanaf het eerste moment gezellig. Want rond middernacht is het op ’t Weitje helaas ‘Schluß’. Vervolgens nodigden we iedereen uit voor een afterparty in de Ermelose cafés.”

Hoe het begon
Marco van Dijk van Café De Molenaer en Marnix Grift van Café De Veluwe namen in 2016 het initiatief voor het Oktoberfeest dat een hele vette knipoog maakt naar het grootste jaarlijks gehouden bierfestival in München. Sinds 2017 wordt het Oktoberfeest georganiseerd onder de paraplu van Feest in Ermelo, de succesvolle samenwerking tussen Marco van Dijk, Marnix Grift en Robert Jonker en Jan Dooijewaard van De Dorpskamer, voor het houden van feesten op ’t Weitje. Na het Oranjefeest (Koningsnacht en Koningsdag) en het Zomerfeest is het Oktoberfeest het laatste feestje in 2018.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen