Boeldag Ermelo in de steigers voor zaterdag 1 september 2018

“Het is perfect weer om de Boeldag vandaag op te bouwen”, vindt Alfred Hop vanmiddag, vrijdag 31 augustus. “Niet te koud en niet te warm, droog en zelfs met zo nu en dan het zonnetje erbij.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Mooi vrachtje meubelen
Alfred is van de meubelverkoop. “We hebben weer een mooi vrachtje meubelen in de aanbieding. Een beetje richting antiek en beslist niet alledaags, echt apart spul. Maar nu ga ik kijken of er koffie is”, neemt Alfred een ‘break’. Want hij is al vanaf half acht vanochtend in touw.

Graai-klaar
In het Kerkelijk Centrum vordert Houda Moghamiz gestaag met het inrichten van de kledingafdeling. Op een rij lange tafels liggen van broeken, T-shirts, blousjes tot truien keurig opgevouwen. Graai-klaar voor de dag van morgen. “Nou”, lacht Houda, “bijna dan.” Tegenover de tafels met kleding staat een rij met rekken die volhangen met colberts, jassen, rokken tot broeken. Voor ieder wat wils dus.

Bestek van zilver
In de kerkzaal wordt fanatiek gewerkt aan de meest mooie ingerichte kramen. Vol trots worden ze regelmatig van een afstand bekeken. Want de dames weten dat het oog van de bezoekers ook wat wil. Jonna van de kraam met schilderijen en curiosa heeft met haar spullen iedereen heel veel bijzonders te bieden. Voor de liefhebber ligt er een zilveren bestekcassette van het merk Gero voor een klein prijsje klaar.

Bloemstukken
In een bijzaal schikt een clubje vrouwen erg fraai uitziende bloemstukken. Wie er eentje wil bemachtigen moet er morgen rap bij zijn. Want in de bloemenwinkel betaal je zo het viervoudige voor al dat moois. De zaal ernaast is het domein van de goed gevulde cadeaumanden die zijn te winnen met het rad van fortuin. Kunstig zijn daarnaast de vogelhuisjes op een paal, gemaakt van afvalmateriaal. Erg praktisch is bovendien dat het dakje kan worden geopend om ‘de boel’ schoon te houden.

Walhalla
Buiten op het parkeerterrein studeren drie mannen op het recept van de oliebollen die morgen worden verkocht. De juiste verhouding van het beslag komt namelijk heel secuur. Ook willen ze ervan verzekerd zijn dat er van alles voldoende is, om geen nee te hoeven verkopen. Wat er voor de rest zorgvuldig op de kramen wordt gelegd, belooft een waar walhalla te worden voor de koopjesjagers.

Gezelligheid
Maar ook zal de gezelligheid morgen geen grenzen kennen met de muziek, het terras en het gevarieerde aanbod in eten en drinken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen