Nu ook 3e generatie aan het roer van Kampeerwereld Hendriks Ermelo

Jan Hendriks, Jean-Paul, Jolanda, Ane en Wilhelmine Hendriks.
Jan Hendriks, Jean-Paul, Jolanda, Ane en Wilhelmine Hendriks.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Met Jolanda (34) treedt de derde generatie aan het roer van Kampeerwereld Hendriks, dé kampeerwinkel van de Veluwe aan de Harderwijkerweg 183 in Ermelo. Zij treedt in de voetsporen van haar opa en opa, Jan (82) en Wilhelmine (81) Hendriks die het bedrijf starten in 1965.

Naast haar oom Jean- Paul Hendriksen en haar vader Ane Wijngaarden (getrouwd met Inge, de dochter van de oprichters) vormt Jolanda de driekoppige directie van Kampeerwereld Hendriks.

Grote stap
“Hoewel ik al 11 jaar in de zaak werk”, vertelt Jolanda , “blijf ik het een spannende en grote stap vinden. ” En dat terwijl ze met de afgeronde studie Hogere Hotelschool ruim haar sporen verdiende op Aruba, Bangkok en in Zuid-Afrika, met name in management-functies. Maar een beetje gezonde onzekerheid zal haar alleen maar scherper maken. “Ik krijg nu namelijk toch de grootste financiële verantwoordelijkheid over het bedrijf. Bovendien neem ik in de komende 3 á 4 jaar zo langzaam maar zeker de taken over van mijn vader Ane die zijn werkzaamheden bij Kampeerwereld Hendriks wil afbouwen.”

Ma aan de slag
De geschiedenis van Kampeerwereld Hendriks leest als soortgelijke boeken over de zestiger en zeventiger jaren. Bijna alles viel op te zetten in een ruimte van een paar vierkante meter, mits er hard werd gewerkt en met de nodige creativiteit. Zo ook Wilhelmine Hendriks die destijds in hun woning aan de Bilderdijkstraat in Harderwijk op een slaapkamer van 2 bij 3 begon met voortenten maken op een tweedehands naaimachine, die van vakantiegeld was gekocht. Haar man Jan maakte de tekeningen, de stof werd gesneden en ma kon aan de slag. Dochter Inge weet nog als de dag van gisteren: “Niet zelden ging het om dubbele naden van wel 11 meter lang. Als de voortenten klaar waren moesten ze worden opgevouwen. Zomers kon dat mooi buiten gebeuren.”

Uit alle hoeken
Na een jaar verhuisde het tentenatelier naar de Harderwijkerweg in Ermelo, waar een garage werd aangebouwd voor de werkzaamheden. Werkzaamheden die zo’n vlucht namen dat er meer naaisters werden aangenomen om de opdrachten de baas te kunnen.  Het ging het bedrijf zo voor de wind dat in verschillende fases werd uitgebreid naar de huidige Kampeerwereld met 50 man personeel, die grossiert in kampeerspullen in de breedste zin van het woord. En wel op die manier dat de kampeerwinkel een ware beleving is. Liefhebbers komen zelfs uit alle hoeken van Nederland voor een dagje uit bij Kampeerwereld Hendriks, met op de terugreis de auto volgestouwd met de meest prachtige artikelen op het gebied van kamperen.

Toilettent
Hilarisch zijn overigens de verhalen die de tenten meekregen die werden vervaardigd. Ze werden namelijk vernoemd naar de familieleden. Een aantal had het geluk als een luxe uitgevoerde tent hun naam kreeg. Jolanda grijnst: “ik kwam er wat kariger af, want een toilettent draagt mijn naam.” Tenten en de bijbehorende namen die door dochter Charlotte werden vereeuwigd op een borduur-merklap ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan in 1990.

Echt familiebedrijf
Overigens gaat het bij Kampeerwereld Hendriks om een echt familiebedrijf. Want ook de dochter van de oprichters, Petra, werkt in de zaak. Net als Janny, de vrouw van Jean-Paul én hun zoon Thom (22).

Zie ook: www.kampeerwereld.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen