Buurtborrel geeft blik in nieuw Gezondheidscentrum De Linde Ermelo

Wie de trap oploopt richting de ingang van het pand aan de Burgemeester Langmanstraat waar de bibliotheek jarenlang was gevestigd, zou de metamorfose niet vermoeden. Eenmaal binnen, wat nu het domein is van het nieuwe Gezondheidscentrum De Linde, is de verandering verbazingwekkend. Hoewel de verbouwing nog niet helemaal klaar is mocht de buurt gistermiddag, donderdag 12 juli, alvast een kijkje nemen in het centrum dat per 1 augustus gefaseerd wordt geopend.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Huisarts Gunneweg die de belangstellenden ontving legde uit: “Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo,  die het definitieve ontwerp van de verbouwing, de aanvragen voor de benodigde vergunningen tot het bouwproces begeleidde, opperde de idee van een buurtborrel. Onder meer om te laten zien hoe het geworden is maar ook voor de overlast die de verbouwing voor ze heeft gehad.” Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Gezondheidscentrum De Linde noemt Gunneweg een samenwerkingsplek voor mensen die zich bezighouden met de zorg. Dat zijn:

  • Huisartsen Gunneweg-Groot, Willemsen – De Vet
  • Apotheek Van Weelden

Vanuit de hoofdingang gaat straks duidelijk worden wie waar zit. Zo voeren huisartsen Gunneweg-Groot de basiskleur groen, huisartsen Willemsen – De Vet blauw en de apotheek op de plek van de voormalige kunstuitleen wordt gevestigd, terra. Schilderwerk overigens dat voor een groot deel nog moet gebeuren voor de opening. Wat nu al opvalt is de vriendelijke, rustige en gastvrije sfeer die de inrichting uitstraalt. Wat alles te maken heeft met de kleurvoering in roomwit, de rondingen van sommige muren en de openheid van de inrichting, die evenzogoed de privacy waarborgt. Daarnaast is het pand gasloos door het aanleggen van een warmtewisselingssysteem.

De trap op linksaf over de balustrade bevindt zich de ingang van de overige eerstelijns zorgverleners. Dat zijn:

  • Schonhagen orthopedische schoentechniek
  • Oefentherapie Cesar / Mensendieck
  • Fysiotherapie Hokkeling & Huibers
  • Afranature huid- en oedeemtherapie
  • Chantal Schaffer logopedie

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen