Buurt BBQ startschot voor Bierfeest 2018 van Burg Bieren Ermelo

In aanloop naar het Bierfeest in het 1e weekend van augustus, trakteerden Jan van Wilgenburg en dochter Tineke van bierwinkel en bierbrouwerij Burg Bieren aan de Putterweg 45 in Ermelo vanavond, maandag 2 juli, traditiegetrouw de buurt op een barbecue. 

Het Bierfeest wordt dit jaar gehouden op vrijdag 3 augustus van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag 4 augustus van 12.00-20.00 uur.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

‘Wij amuseren ons juist’
De genodigden voor de barbecue waren de buurtbewoners die eventueel ‘overlast’ zouden kunnen ervaren van het immens populaire jaarlijks terugkerende evenement. Zij waarderen het erg dat men op deze manier door Jan en Tineke werd geïnformeerd over het aanstaande Bierfeest. Overigens wordt het Bierfeest niet als overlast veroorzakend ervaren. Een buurtbewoner die aan de Smidsweg woont tegenover de speciaal voor het Bierfeest bedoelde fietsparkeerterrein, grijnsde: “Wij ervaren helemaal geen overlast, maar amuseren ons juist. Dan ga ik op het bankje voor mijn huis zitten en kijk hoe iedereen na afloop zij of haar fiets ‘zoekt’. Bovendien bezoeken we zelf ook het Bierfeest.”

Net zo groots
Het festivalterrein wordt net zo groots ingericht als vorig jaar, om alle bezoekers de kans te geven mee te feesten. Zo wordt de ventweg en de weghelft van de Putterweg die grenst aan Burg Bieren op zaterdag betrokken bij het festivalterrein. Wat betekent dat op zaterdag het gedeelte Putterweg vanaf de kruising met de Wethouder Rikkerslaan tot de rotonde Hamburgerweg/Ericalaan/Putterweg voor al het verkeer is afgesloten, met uitzondering van de hulpdiensten en aanwonenden. Voor de verkeersomleidingen hebben Jan en Tineke een professioneel bureau ingeschakeld en wordt het fietsverkeer in de juiste banen geleid.

Uitdaging
Tineke van Wilgenburg verhaalde over hoe goed de nieuwe opzet vorig jaar was bevallen. “Het was dan een uitdaging, maar zaterdagavond stipt negen uur was de Putterweg weer vrij. Echt gaaf dat het ons toen is gelukt. Daarom lukt het ons dit jaar vast om vijf voor negen.”

Vrijdag
Op vrijdag 3 augustus presenteren zo’n 18 brouwerijen hun speciaalbieren. Bovendien zijn er smakelijk hapjes van plaatselijk ondernemers tegen consumptiemunten verkrijgbaar. Dat zijn:

  • Bar/Cafetaria/Eetcafé ’t Zomernest
  • Café de Hazeburg
  • Tomassen Duck-To
  • Restaurant Van Sprang
  • Restaurant De Boterlap
  • De Bourgondiër
  • Flammkuchen van Cees Goettsch
  • Vishandel Johnnie Vreedenburg

Zaterdag
Op zaterdag 4 augustus presenteren zo’n 37 brouwerijen hun speciaalbieren. Ook is er een varken aan ‘t spit, die aan het eind van de middag wordt aangesneden. Daarnaast is er verse paling verkrijgbaar en lekkere belegde broodjes. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob.

Sinds 1995
Het jaarlijkse Bierfeest is uitgegroeid tot een populair fenomeen waar mensen van heinde en ver op afkomen. Burg Bieren winkel en café de Hazeburg openden de deuren in maart 1995, vertelt Jan van Wilgenburg. “In augustus zijn we toen gestart met het Bierfeest. In het klein weliswaar, want we konden toen maar met moeite 6 brouwerijen bij elkaar krijgen. Terwijl we er nu 37 hebben.”

Praktische info
Om de bieren te nuttigen tijdens ons bierfeest hoeft u enkel een festivalglas aan te schaffen direct bij binnenkomst. Dit festivalglas incl. 2 consumptiemunten kost € 10,- Dit festivalglas geeft u de entree tot het Bierfeest en blijft uw eigendom. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten € 2,50 per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Drinkt u geen bier of bent u de BOB dan is de entree gratis.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen