Tomassen Duck-To B.V Ermelo wil rust bewaren tijdens demonstratie Animal Rights

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De rust bewaren binnen het bedrijf. Dat staat voorop zegt Gert Jan Tomassen, directeur van TomassenTomassen Duck-To B.V., het bedrijf aan Fokko Kortlanglaan 116 in Ermelo dat verse bevroren pekingeend en eendendelen produceert, tijdens de aangekondigde demonstratie van Animal Rights op vrijdag 6 juli om 13.00 uur.

Overleg met burgemeester en politie
Volgende week spreekt Tomassen burgemeester André Baars en de politie, om te overleggen hoe de demonstratie in goede banen te leiden. Bepaald leuk vindt Tomassen de aangekondigde demonstratie niet. “Maar we leven in een vrij land dus ze mogen komen demonstreren. We gaan ze dan ook niet in de weg liggen, op onze dam zijn ze echter niet welkom.”

Verbod op eendensector
Animal Rights demonstreert tegen de volgens deze stichting vele misstanden in de eendensector en de uitbreidingsplannen van het slachthuis zelf. Animal Rights campagneleider Robert Molenaar zegt op de eigen website: “We willen een verbod op de eendensector en sluiting van de slachterij.”

Uitvergroot
Animal Rights zegt eerder beelden naar buiten te hebben gebracht van misstanden in eendenfokkerijen in Hierden en Ermelo. Volgens Tomassen laat de stichting een compleet vertekend beeld zien met de opnamen, die illegaal werden verkregen door in de stallen in te breken en camera’s te installeren. “Er is overal wel eens een zieke eend. Animal Rigths heeft dit echter uitvergroot.”

Dierenwelzijn hoog in het vaandel
“Tomassen Duck-To B.V. heeft het dierenwelzijn juist hoog in het vaandel staan” weerspreekt Tomassen de beschuldigingen van Animal Rights. “Vanuit het buitenland komen ze zelfs kijken hoe wij het hier doen”, verwijst Tomassen naar het werkbezoek van een delegatie van de Thaise overheid op 9 mei dit jaar. “Bovendien mochten wij vorige week een delegatie uit Australië en Canada ontvangen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen