Peacock’s Ermelo schenkt 700 liter schoon drinkwater per verkochte fles tafelwater

Foto: Eigen foto

Wil jij eerlijk uit eten gaan combineren met het helpen van een ontwikkelingsland? Restaurant Peacock’s aan de Stationsstraat in Ermelo maakt dit mogelijk in samenwerking met MADE BLUE. 

Restaurant Peacock’s schenkt voortaan tafelwater met een goed gevoel. Het restaurant gaat voortaan zelf water filteren en bottelen, in plaats van kant-en-klare waterflessen te serveren. Dat is niet alleen veel duurzamer maar per geserveerde fles van 0,7 liter gekoeld of bruisend tafelwater wordt er ook 700 liter schoon drinkwater gerealiseerd in landen als Ethiopië, Ivoorkust, Bangladesh Senegal en Kenia.

1.000 keer zoveel water 
MADE BLUE zorgt voor schoon drinkwater voor iedereen. Wereldwijd hebben circa 700 miljoen mensen nog geen toegang tot schoon, veilig drinkwater. Het concept van MADE BLUE is gebaseerd op het principe ‘water voor water’. Volgens dit principe ‘spiegelt’ MADE BLUE al het gebruikte water van aangesloten partners in Nederland met schoon drinkwater in een ontwikkelingsland maal factor 1.000. Dat betekent dat elke liter tafelwater bij Peacock’s garant staat voor 1.000 liter schoon drinkwater, daar waar het heel hard nodig is. Om dat te kunnen garanderen doneert Peacock’s voor elke geserveerde fles een bedrag aan MADE BLUE.

MADE BLUE levert hoge kwaliteit tafelwater aan horecagelegenheden. Het water is gefilterd, gekoeld of gecarboniseerd en afkomstig van dezelfde waterbronnen als de meeste bekende watermerken. De gast geniet dus van dezelfde kwaliteit water, maar met het goede gevoel dat mensen uit een ontwikkelingsland ‘meedrinken’. Hierdoor is de gast ook bereid een kleine bijdrage te betalen voor kraanwater en behoudt de horecaondernemer een gezond verdienmodel.

Schoon drinkwater
“Gasten zijn gewend om goed water op tafel te hebben tijdens het diner”, zegt Frank van der Tang, medeoprichter van MADE BLUE. “Tegelijkertijd is het te gek voor woorden dat wij in Nederland massaal drinkwater in flessen verpakken en door heel het land vervoeren, terwijl de kwaliteit van ons kraanwater minstens zo goed is. We merken ook dat de consument daarom steeds meer om kraanwater gaat vragen. Onze missie is schoon drinkwater voor iedereen. Door de horecaondernemer de kans te bieden om lokaal water te bottelen met impact én met een verdienmodel maken wij onze missie waar terwijl alle partijen tevreden zijn. In een tijd dat steeds meer mensen vragen om duurzame oplossingen, is het mooi te zien dat steeds meer horecabedrijven zoals Restaurant Peacock’s zich hard maken voor een duurzame en eerlijkere wereld.”

Een goed gevoel 
“Wij staan volledig achter het concept van MADE BLUE”, zegt Xander Wagenaar van Peacock’s. “Gasten komen bij ons om een leuke avond te hebben en te genieten. Een avond bij ons moet elke gast een goed gevoel geven. Dat wij dit nu kunnen complementeren door ook goed te doen, draagt daar perfect aan bij. Gasten weten dat ze met elke slok tafelwater een kind of volwassene in een ontwikkelingsland ook schoon drinkwater gunnen. Dat is een mooie gedachte, waar wij graag aan bijdragen. Natuurlijk zonder in te boeten op de kwaliteit, maar dat wordt door MADE BLUE gegarandeerd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen