Equipe Carrière wint 9e MolenTourTocht Ermelo

Foto: Frans Callenbach

Voor het tweede achtervolgende jaar heeft de equipe Martine Carrière en haar zoon Bas, de MolenTourTocht gewonnen, die zaterdag 26 mei voor de 9e keer werd verreden.

De tweede plaats, ook voor de tweede keer achtereen, was voor Jan Roelofsen & partner. Direct daarna finishten equipe Menno en Betty Nijwening als derde.

Mooiste combinatie
Zoals elk jaar, was er ook dit jaar weer een prijs voor de mooiste combinatie. Deze ging naar de equipe Conny van Diest en Ditty de With. Zij waren in een sfeervolle outfit gestoken die vervolmaakt was met chique hoeden met een bloem in de kleur van de auto.

Toeren over landweggetjes
In totaal 82 equipes toerden over landweggetjes naar de oude polders van Bunschoten en Eemdijk en zo richting de Utrechtse Vallei. In restaurant De Kastanjehof werd de lunch genuttigd. Van daaruit ging de tourtocht verder over de Utrechtse heuvelrug richting Achterveld. Tussen Achterveld en Terschuur werden de deelnemers, bij de molen ‘Den Olden Florus’ verrast met een hapje en een drankje. De tocht werd vervolgd om uiteindelijk uit te komen bij de Heerlickheijd van Ermelo.

Topdag
Op de parkeerplaats moesten de equipes nog een behendigheidsproefje op tijd rijden. Deze telde ook weer mee voor de vaststelling van het klassement. Na deze proeve van bekwaamheid werd het laatste stukje van de route lopend afgelegd naar het restaurant en het terras. Job van der Sterre, lid van de Molentourtochtcommissie, sprak van een topdag en dankte allen voor hun deelname. Ook de sponsors en vrijwilligers, die dit evenement mogelijk maakten, werden genoemd en bedankt.

Dankwoord
Speciaal dankwoord was er voor Heimen van Diest en Mathieu Bosch die hun werk in de molentourtochtcommissie na 9 jaren overdroegen aan Peter Olijslager en Rikkert Meijer. Tot slot kon Job, als nieuwe voorzitter, de deelnemers melden dat de opbrengst van de 9e Molentourtocht ruim € 6.000,00 bedroeg.

Onrustig
Bij een overheerlijk walking dinner werd nog lang nagepraat. Het bleef dan ook nog lang onrustig aan Ermelo’s bosrand tot het moment dat de bolides met hun aanzwellend uitlaatgeluid huiswaarts keerden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen