Denise van der Laan wint bakwedstrijd van jarige Molen De Koe Ermelo

Opnieuw hield Molen De Koe vandaag, zaterdag 19 mei, een dag feest vanwege het 10-jarige jubileum. Met een Creatieve Dag op het Molenaarsplein en de wedstrijd Heel Ermelo Bakt. Pop En Musicalkoor Ermelodie verzorgde bovendien swingende optredens.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Twaalf deelnemers
Naast veel animo voor de creatieve workshops voor jong en oud, zoals schilderen en knutselen, waren de ogen tot 12 uur vooral gericht op de jury die zich de cakes van de 12 deelnemers goed lieten smaken. Althans, dat was de bedoeling.

Kritisch
De jury bestaande uit Anne-Wil Hamstra van Kaneel & Kruimels, Cock Andreae en Marian van der Geest toonde zich behoorlijk kritisch. Het drietal beoordeelde de cakes op uiterlijk, smaak, eet-eigenschappen en originaliteit. Pas bij het proeven van de vijfde cake wreven ze genoeglijk over hun buik. Anne-Wil: “Deze cake smaakte beter. Want we hebben net één geproefd die echt niet lekker smaakte.”

Vioolblaadjes
De white chocolate blueberry cake versierd met vioolblaadjes van Denise van der Laan, werd unaniem uitverkoren tot de lekkerste cake. Bovendien scoorde het baksel van Denise hoog op uiterlijk en originaliteit. De winnende mix komt in de verkoop, compleet met recept. Emine Petersen won de tweede prijs en Elise van Klooster de derde prijs.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen