ElectroWorld van Rossem doet 3 robotkatten cadeau aan Amaniet Ermelo

ElectroWorld van Rossem, de winkel in consumenten-elektronica aan de Dorpsstraat 68 in Putten, heeft woensdag 10 april 3 robotkatten cadeau gedaan aan woonzorgcentrum de Amaniet aan de Amanietlaan in Ermelo. Dit gebeurde tijdens een heus kraamfeest in de Brasserie van de Amaniet, muzikaal ondersteund door de viermansformatie PIM (Plezier In Muziek).

Johan van Rossem, eigenaar van ElectroWorld van Rossem: “De robotkatten geven vind ik veel leuker dan met geld lopen knallen. Ik zie zo graag die oude mensen weer lachen. Want als je toch ziet hoe de bewoners van zo’n robotkat opbloeien.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Net echt
Een robotkat heeft namelijk heel veel weg van een ‘echte kat’. Ze voelt, klinkt en reageert ook zo. Ze knorren en miauwen, en gaan zelfs op de hun rug liggen. De Amaniet zamelde al geld in voor de aanschaf van een robotkat met de actie ‘Knuffels voor een knuffel’, een initiatief van welzijnsmedewerker Tirza de Lange en haar collega’s Monique Gort en Lia Ruitenberg. Medewerkers en bewoners haakten en breiden knuffels om te verkopen voor de aanschaf van een robotkat.

Spontaan
ElectroWorld van Rossem hoorde van de actie en besloot spontaan 3 robotkatten te doneren. Bovendien sponsorde Hondenhobby aan de Dr. Holtropstraat in Ermelo de mandjes. Aangezien de actie ‘Knuffels voor een knuffel’ ook buitengewoon geslaagd is kan de Amaniet meerdere afdelingen blij maken met een robotkat én één robothond. Daarnaast geven ze een robotkat weg aan woonzorgcentrum de IJsvogel.

Buurtkids
Ook buurtkids van basisschool de Cantharel waren op het kraamfeest uitgenodigd. De Amaniet had namelijk een kleurplatenwedstrijd uitgeschreven met als thema de robotkat. De winnaars van de wedstrijd kregen elk een gebreide knuffel van Tirza de Lange.

Museumkar
De Amaniet is van plan te blijven haken en breien om geld bij elkaar te sparen voor een museumkar.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen