Oud dierenartsen Jan Brons en Rex Paap openen AnimalCare

Op vrijdag 6 april is het nieuwe onderkomen van Dierenartsen AnimalCare aan de Goede Reede 3 in Harderwijk feestelijk geopend. De dag erop hielden de dierenartsen en hun medewerkers Open Huis om hun nieuwe pand aan het grote publiek te presenteren.

Bezoekers maakten massaal gebruik van de mogelijkheid om eens achter de schermen van een dierenartsenpraktijk te kunnen kijken.

Met fotoreeks door Jolette van Eijden

Met chirurgische precisie
Onder toeziend oog van genodigden openden twee gepensioneerde dierenartsen het pand officieel. Rex Paap was vroeger werkzaam in Harderwijk en Jan Brons heeft in Putten gewerkt. Omdat Dierenartsen AnimalCare een jaar of tien geleden is ontstaan uit een fusie van de praktijken in Harderwijk, Ermelo en Putten, was het voor hen een groot genoegen om, gehuld in operatiekleding, het lint met chirurgische precisie door te knippen. Dierenartsen AnimalCare behoort nu tot de grotere dierenartsenpraktijken van Nederland en met dit nieuwe pand ook tot de modernste.

Honderduit vragen
De dag erna, op zaterdag 7 april, hield Dierenartsen AnimalCare Open Huis. Massaal toonden bezoekers, jong en oud, hun interesse in het vak van de dierenarts. Ze vroegen honderduit over behandelingen en mogelijkheden van allerlei apparaten en verbaasden zich bijvoorbeeld over wat er allemaal te zien is op echobeelden of hoe een gebitsbehandeling bij een paard wordt uitgevoerd. De praktijkmedewerkers gaven enthousiast tekst en uitleg.

Knuffelhond opereren
Kinderen mochten een knuffelhond opereren die speelgoed had gesnoept. Met trillende handjes haalden zij cadeautjes uit de buik tevoorschijn die ze mochten houden. Velen van hen zullen nu dromen van een carrière als dierenarts. Ook de knuffeldierendokter hield spreekuur. Talloze kinderen kwamen er met hun knuffeldier op af en de een na de andere poot werd voorzien van een vertrouwenwekkend verbandje of soms zelfs een spalk.

Fotostudio
Een van de drie spreekkamers was ingericht als fotostudio, waar diverse dieren met hun baasjes door dierenfotograaf Hans Krudde zijn vereeuwigd. En in de ontvangstruimte was het een drukte van belang omdat velen zich bogen over de functie van allerlei, al dan niet antieke, diergeneeskundige instrumenten.

Het was een prijsvraag waarvan de uitslag na maandag 16 april te vinden is op www.animalcare.nl. Daar wordt ook de winnaar bekendgemaakt, die een waardebon van landwinkel De Vrolijke Geit in Putten krijgt. Bovendien is daar te vinden hoe de foto’s die Hans Krudde deze dag heeft gemaakt gratis te downloaden zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen