‘Dankjewel lieve Gerrie’ (Plus Klein Ermelo)

“Mogen we haar eigenlijk wel bij de voornaam toezingen?”, weifelden de kinderen van groep 3 van obs De Arendshorst. “Ja hoor”, stelden Rianne Jansen en Karin Verwaaijen de leerlingen gerust.

Vanmorgen, donderdag 22 maart, verraste het gezelschap Gerrie Klein met een prachtig eigen geschreven lied en cadeaupakket om haar te bedanken voor alle sponsoring aan De Arendshorst. Tevens kwamen ze afscheid nemen van Gerrie omdat zij stopt. Zondag 25 maart werkt Gerrie voor het laatst Plus supermarkt aan de Leeuwerikstraat.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

“Doordat Gerrie onze school tijden heeft gesponsord hebben we veel meer activiteiten kunnen doen”, vertelden Karin en Rianne, “zoals met Pasen, Sinterklaas vieren, kerst tot het schoolontbijt.”

Rustiger aandoen
Gerrie lichtte toe dat zij om gezondheidsredenen stopt met Plus Klein. Waarbij ze benadrukt dat deze niet ernstig zijn. Maar vooral de laatste 20 jaar met werkweken van 60 tot 80 uur hebben hun tol geëist. “Ik wil het gewoon rustiger aandoen.”

42 jaar
Gerrie (59) zit 42 jaar in het kruideniersvak. In maart 2016 vierde ze nog haar 40-jarig jubileum. In 1976 ging ze als Mavo-scholiere in haar vrije uurtjes aan de slag in de supermarkt aan Leeuwerikstraat 37 in wijk West. In 2000 nam Gerrie de supermarkt over.

Vrijwilligerswerk
Tot na de zomervakantie is Gerrie van plan om flink tot rust te komen door te klussen, in de tuin werken tot een boek lezen. Zaken waar ze niet of nauwelijks aan toekwam of in gestolen uurtjes. Daarna is het haar bedoeling zich op het vrijwilligerswerk ’te storten’, waarbij ouderenzorg of ’s Heeren Loo haar voorkeur heeft. “Maar geen 40 uur per week hoor”, verzekerde Gerrie.

  • PLUS supermarkten heeft de winkel overgenomen. Ferdy van Savoyen gaat er aan de slag als bedrijfsleider.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen