Start bouw aan Kozakkenkamp Ermelo van eerste Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Met het onthullen van het bouwbord is vandaag, maandag 12 maart, het startschot gegeven van de nieuwbouw van 10 eengezinswoningen, een initiatief van het eerste Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in Ermelo in samenwerking met het Veluws Ontwerpburo. Het startschot werd gevierd met koffie en gebak.

Als alles een beetje meezit kunnen de tien gezinnen Sinterklaas vieren in hun nieuwe woning aan de Kozakkenkamp, op de locatie waar Volksuniversiteit  Vuvera jarenlang was gevestigd.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Intensief traject
Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo sprak van een intensief traject wat ze met zijn allen achter de rug hebben. Vanaf het moment dat Lourens van Dalfsen het initiatief voor het CPO nam met een aantal gelijkgestemde Ermeloers in de leeftijd van ongeveer 25 tot 35 jaar tot vandaag het startschot werd gegeven, heeft drie en een half jaar geduurd. Alleen het vinden van een geschikte locatie nam al anderhalf jaar in beslag. CPO staat namelijk voor een gezamenlijk initiatief van meerdere mensen om een stuk grond te kopen en daar een aantal woningen op te bouwen.

Mooie plek om te wonen
Wethouder Jan van den Bosch toonde zich zeer tevreden mede het bouwbord te mogen onthullen. Te meer omdat de wethouder deze week meerdere mag onthullen, zoals vanmiddag bij De Verbinding. De locatie aan de Kozakkenkamp noemde Van den Bosch een mooie plek om te wonen.

Twee blokken van 5
De nieuwbouw van 10 geschakelde woningen in twee blokken van 5, gaat gebouwd worden in een mooie 30-jaren stijl. De te bouwen eengezinswoningen met drie slaapkamers op de verdieping en een zolder, zijn huizen waar vrijwel iedere (door)starter in Ermelo van droomt. Een blok van 5 woningen wordt met de voorzijde en -tuin gebouwd aan de Kostersland. De achtertuinen grenzen aan achtertuinen van een identiek blok van 5 woningen dat erachter wordt gebouwd. Een paadje met de ingang aan de Kozakkenkamp scheidt de achtertuinen van elkaar. De toekomstige bewoners kunnen rekenen op een fraaie lap achtertuin van 8 á 10 meter diep.

Reacties

gallery
34780
Met het onthullen van het bouwbord is vandaag, maandag 12 maart, het startschot gegeven van
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20180312/start-bouw-aan-kozakkenkamp-ermelo-eerste-collectief-particulier-opdrachtgeverschap/
2018-03-12T10:29:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/03/12102713/11EN-CPO.jpg
Zakennieuws