Vakschilders Ermelo levert óók vakwerk af in Harderwijk

De bedrijfsauto’s en mobiele huisvesting van Vakschilders Ermelo, wie komt ze niet tegen in Ermelo wanneer de medewerkers van het schildersbedrijf aan de Mariënhoef 2 op industrieterrein Veldzicht in Ermelo, met een klus bezig zijn? Ook buiten Ermelo zijn de schilders graag geziene gasten.

Zoals op het moment aan de Kennedylaan in Harderwijk waar een eengezins-koop-woning aan de binnenkant een complete make-over krijgt. Ermelo.nieuws.nl nam vandaag, donderdag 8 februari een kijkje.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Toevallig moeten monteurs van een loodgietersbedrijf regelmatig spullen halen uit hun bedrijfsbus, want de deurbel zwijgt in alle talen, hoe ‘driftig’ je er ook op drukt. “Die doet het niet”, antwoordt de monteur laconiek. Waar de mannen van Vakschilders Ermelo zijn? “Helemaal boven, op zolder.”

Strippen
Aan alle werkzaamheden op de begane grond en verdiepingen is duidelijk te zien dat er druk wordt geklust om de make-over te klaren. Om maar niet van compleet strippen te spreken bevestigen Robin Homeijer en Michel van Steeg, die zich al jaren tot de ervaren schilders van Vakschilders Ermelo mogen rekenen.

Uitbundige kleuren ingeruild
Niet dat er een interne verbouwing plaatsvindt, maar bijvoorbeeld de plafonds, wanden, kozijnen tot plinten krijgen een compleet andere uitstraling. De uitbundige kleuren als paars, roze tot blauw ruilen de nieuwe bewoners in voor ‘gebroken wit’, een wit-tint die zowel fris als warm oogt. Ook de wanden worden in deze kleur gesaust.

Strak tijdschema
Robin en Michel moeten zich aan een strak tijdschema houden zoals de opdrachtgever heeft afgesproken met Vakschilders Ermelo. “We zijn vorige week maandag begonnen en de zolderverdieping en eerste verdieping moeten woensdag klaar zijn, dan worden namelijk de vloeren gelegd. Wij gaan dan op de begane grond aan de slag.”

Tiptop
Ontvetten, schuren, twee keer gronden en vervolgens afschilderen zijn dagelijks terugkerende handelingen, zodat het houtwerk er straks tiptop uitziet en er jarenlang plezier aan wordt beleefd. Een mooie klus vinden Robin en Michel. Vooral in een seizoen waar voornamelijk binnen wordt geschilderd. Met de huidige temperaturen en luchtvochtigheid kan namelijk geen goed buitenschilderwerk worden geleverd. “De verf droogt namelijk niet goed doordat het te vochtig is.”

Voor alle informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen