Schildersbedrijf van Buuren Ermelo viert uitbundig robijnen jubileum

Schildersbedrijf van Buuren bestond op 1 januari 2018 veertig jaar. Dat werd in vanmiddag en vanavond, vrijdag 19 januari, uitbundig gevierd in het bedrijfspand aan Jagerserf 9 in Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Een familiebedrijf al 40 jaar,
kan alleen maar met elkaar.
Maar bovenal de zegen op de dag,
dat je in vertrouwen werken mag.

Deze paar zinnen sierden de uitnodiging voor het feest. Waarmee eigenlijk alles is gezegd, wat er valt te zeggen. “Want”, zoals huidige eigenaar Arie van Buuren (47) ervan overtuigd is, “Je doet het als familie met elkaar, én met je medewerkers; die zijn immers je visitekaartje. Daarnaast is het geloof mijn basis, drijfveer en houvast. Zakelijk kun je nog door zulke stormen gaan, maar zodra je deze steun ervaart, waardeer je dat enorm. Daar kun je alleen maar voor bidden en danken.”

Aan de keukentafel
De vader van Arie, Aart (69) startte het schildersbedrijf in 1978 aan huis. Moeder Gerie (68) was indertijd ‘gastvrouw’ zoals Arie eerder omschreef. “Mijn moeder ontving de vertegenwoordigers en op vrijdagmiddag zaten we altijd met alle werknemers aan de keukentafel. Ik was daar natuurlijk altijd bij; dat was echt lachen, gieren en brullen.”

Vooraan bij het uitdelen
Het schildersvak is Arie met de paplepel ingegoten. Of liever gezegd; Arie zorgde zelf dat hij vooraan stond bij het uitdelen. “Als jonge tienerjongen sprong ik bij mijn vader in de auto om de broodnodige aandacht te krijgen van pa en alle klanten.” Alle daarop volgende ervaringen maakten dat Arie schilder en ondernemer wilde worden. 27 jaar terug vormde Arie een vennootschap met zijn vader, om in 2008 het bedrijf over te nemen en als eenmanszaak voort te zetten.

Uit de hand gelopen hobby
Hoe dierbaar het schildersbedrijf voor Arie van Buuren is vertelde hij de gasten ook tijdens zijn speech. Hij vatte samen: “Als ik terugkijk is het bedrijf een uit de hand gelopen hobby van mijn vader en mij. Pa begon op 14-jarige leeftijd met een droom en ik leef in zijn droom. Ik ben trots dat mijn vader na zijn pensioen de ruimte krijgt van ma om hier drie keer per week vrijwilligerswerk te doen, en te genieten van alles wat hier gebeurt. Trots ben ik ook op alle medewerkers die door alle jaren heen hebben meegewerkt aan dit mooie bedrijf.”

Trots op Rinske
“Trots ben ik ook op mijn vrouw Rinske. Ze steunt mij, schudt met haar hoofd, maar geeft mij alle ruimte om te ondernemen en het leven te vieren.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen