AnimalCare organiseert workshop schapen verlossen

Foto: Eigen foto

De Noordwest-Veluwe kent talloze schapen- en geitenhouders die vrijwel allemaal in de komende periode te maken krijgen met de geboorte van lammeren. Meestal gaat dat goed, maar ook gebeurt het nogal eens dat het schaap of de geit een helpende hand nodig heeft.

Daarom houdt Dierenartsen AnimalCare op maandag 29 januari 2018 in het nieuwe praktijkpand aan de Goede Reede 3 in Harderwijk een praktische voorlichtingsavond over verlossingen bij schaap en geit.

Aandachtspunten
Gaat iedere schapenhouder wel met voldoende vertrouwen het nieuwe lammerenseizoen in? Wat kan de eigenaar tijdens het aflammeren zelf doen en wanneer is het beter de dierenarts te bellen? Wat zijn de aandachtspunten vóór en ná het aflammeren?

Twee delen
Deze en andere vragen komen aan bod op de informatieve en praktische avond over verloskunde bij schaap en geit op 29 januari 2018. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en bestaat uit twee delen.

Theorie
Tijdens het informatieve deel zullen dierenartsen van AnimalCare tekst en uitleg geven over de theorie. Zij spreken over de gezondheid van de schapen en geiten vóór en ná het aflammeren, maar de focus ligt op het geboorteproces. Naast het normale geboorteproces bespreken zij de meest voorkomende verkeerde liggingen van lammeren en hoe deze door de eigenaar zelf zijn op te lossen.

Praktijk
Het tweede deel van de avond is het praktijkgedeelte. Deelnemers mogen dan zelf oefenen en in de praktijk brengen wat ze deze avond hebben geleerd. Aan het eind van de avond krijgen ze een praktisch aandenken mee.

Aanmelden voor 20 januari
Belangstellenden kunnen zich tot 20 januari 2018 opgeven bij de dierenartsenpraktijk door te bellen naar 0341-351235 of door een e-mail te sturen naar [email protected] met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. De kosten voor deze avond zijn 10 euro per persoon. Het aantal deelnemers is beperkt. Snel aanmelden voorkomt teleurstellingen.

Reacties

article
33373
De Noordwest-Veluwe kent talloze schapen- en geitenhouders die vrijwel allemaal in de komende periode te
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20180109/animalcare-organiseert-workshop-schapen-verlossen/
2018-01-09T15:08:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/01/09150805/02EN-Schaap.jpg
Zakennieuws