Werkplaats Ermelo maakt doorstart als Mijn Werkplaats

Frida van Bruggen-Feenstra en Dries Polinder.
Frida van Bruggen-Feenstra en Dries Polinder.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De Werkplaats van Ermelo aan de Tolweg 16-5 in Ermelo, maakt onder leiding van Dries Polinder (59) per 2 januari 2018 een doorstart, en gaat verder onder de naam Mijn Werkplaats.

Henk van Bruggen startte De Werkplaats van Ermelo een half jaar na de start van De Zaak van Ermelo, vijf jaar geleden. Het doel was mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar (betaald) werk door vormen van dagbesteding aan te bieden en werkervaringsplekken.

Een paar keer uitgesteld
Toenemende concurrentie van organisaties met dagbesteding die ook houten meubels maken tot afname van cliënten met een zogenaamd rugzakje noodzaakten Van Bruggen De Werkplaats in december op te doeken. “Zakelijk gezien hadden we de deuren al veel eerder dicht moeten doen. Maar in het belang van de mensen hadden we de beslissing een paar keer uitgesteld.”

Draagt bij aan zelfvertrouwen
Als mede-eigenaar en bedrijfsleider vanaf januari 2017 tot eind augustus ging de beslissing Polinder erg aan het hart. Frida van Bruggen-Feenstra die de overdracht regelt bevestigt: “Zodra deze mensen met hun handen aan de slag gaan en het ze lukt een stuk meubilair te maken dat ook nog wordt verkocht, draagt dat erg bij aan hun zelfvertrouwen.”

Budgetneutraal
Polinder denkt Mijn Werkplaats financieel gezond te kunnen maken, in de eerste plaats budgetneutraal. Met een werkkring in de installatiebranche waarbij Dries actief is in Nederland, België en Frankrijk is de financiële buffer daarnaast voldoende om een doorstart te maken.

Verkooppunten gezocht
Naast De Zaak van Ermelo zoekt Polinder meerdere verkooppunten voor Mijn Werkplaats. Reageren kan via [email protected] of 06 5384 7810. Zie hieronder een compilatie van het meubilair dat in Mijn Werkplaats wordt gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen