Mist deert nigthriders Vliek Tweewielers Ermelo niet

Een groep van 30 mannen en vrouwen zijn vanavond, vrijdag 22 december, om half acht stipt vertrokken voor Nightride voor mountainbikers die Vliek Tweewielers, de rijwielspecialist aan de Groeneweg 17 in Ermelo, voor het tweede achtereenvolgende jaar houdt.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Dikke mist
Alsof het nog niet donker genoeg is kwam aan het eind van de middag ook nog eens dikke mist opzetten. Het deerde de mountainbikers niet, de sfeer werd er alleen maar joliger op. Stoer riep een MTB-er: “De Haas (Café de Hazeburg, red.) is toch niet zo ver?!” Dirkjan Veen grapte: “We doen de tocht gewoon op de tast.” Hij vervolgde serieuzer: “Met de verlichting op de fiets of helm komt het helemaal goed, daar vertrouwen we echt op.”

Complete ATB-groep
Hans Heelman deed voor het eerst mee. “Klaas van der Deure zei na het succes van vorig jaar dat ik echt mee moest doen. We hebben meteen via de app ons complete ATB-ploegje gemobiliseerd voor de Nightride van vanavond.”

Mooi initiatief
Ook Fedde Wildenbeest, financieel directeur van Gazelle, was van de partij. “Hoewel ik MTB-er ben heb ik nog nooit in het donker gefietst. Ik vind het echt een mooi initiatief van Vliek Tweewielers zo vlak voor de kerstdagen. Want het is ook een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.”

Uitzien naar koud pilsje
De Nigthride duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en en voert onder meer door de bossen via paden die ’s avonds toegankelijk zijn. Veel mannen zien uit naar de pils die Rikkert Vliek vanmiddag al koud heeft gezet. “Reken maar dat we flink zweten tijdens de tocht.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen