Julianalaan Ermelo krijgt nieuw Buurtzorgpension

Foto: Eigen foto

Eind 2018 zal een geheel nieuw zorgpension worden geopend op het terrein van Stichting Salem aan de Julianalaan. Op dit moment wordt er gewerkt aan het bouwrijp maken van de locatie en begin 2018 zal een start gemaakt worden met de bouwactiviteiten.

Kortdurende opvang
Fred van Bruxvoort en Gert Meijer, respectievelijk bestuurslid en penningmeester van Stichting Salem Ermelo, geven aan enthousiast te zijn over de overeenstemming die er is met Buurtzorg Nederland om in Ermelo een Buurtzorgpension te openen op het braakliggende stuk grond, hoek Julianalaan en Wilheminalaan, direct naast het Astmacentrum Salem. Het pension heeft straks 24 bedden en dient daarmee vele doelen. Door het wegvallen van bejaardentehuizen is er een grote vraag naar kortdurende opvang. Het is niet alleen voor ouderen, die na een ziekenhuisopname moeten revalideren, het is voor iedereen die hulp nodig heeft, maar deze in de thuissituatie niet heeft.

Maximaal zicht
Voor de ontwikkeling hebben Maurits Aalderink van Vestaal Vastgoed en Wouter de Vries van H&P Vastgoed zich sterk gemaakt om het enkel laagse zorggebouw vergund te krijgen. Het gebouw heeft een oppervlakte van ca 1.000 m2 en krijgt een platdakconstructie. Ooms Architecten heeft het gebouw zoveel mogelijk vanuit de Healing Environment gedachte ontworpen. Dit betekent dat er o.a. goed is nagedacht hoe zoveel mogelijk verblijfsruimten maximaal zicht hebben op de omliggende natuur. Het gebouw krijgt een duurzame gevel met warme houten uitstraling, die goed past in de groene omgeving.

In overleg met buren
Bomenkap van een aantal bomen heeft plaats gevonden, echter door de vorm van het gebouw aan te passen zijn de mooiste bomen gehandhaafd. Langs de randen van het terrein wordt nog het nodige achterstallig onderhoud aan bomen uitgevoerd door Hoveniersbedrijf Offenberg. In overleg met een aantal buren is afgesproken dat er her en der langs de randen nieuw aanplant van struiken zal terugkomen, waardoor het pand gedeeltelijk verdekt zal blijven.

  • Het project wordt in bouwteam uitgevoerd door bedrijven, die vrijwel allemaal uit Ermelo afkomstig zijn, zoals Van Panhuis Bouw, Oosterhof & Poolen en Installatiebedrijf Paulus.

Reacties

article
32995
Eind 2018 zal een geheel nieuw zorgpension worden geopend op het terrein van Stichting Salem
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20171221/julianalaan-ermelo-krijgt-nieuw-buurtzorgpension/
2017-12-21T11:55:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/12/21115444/51EN-Zorgpension.jpg
Zakennieuws