Meld je nú aan voor instroomcursus Vrolijk & Frans Ermelo

Met je Franstalige vakantievrienden een boompje kunnen opzetten tot je in het Frans kunnen redden in op je vakantieadres? Meld je dan nu aan voor de lessen van Vrolijk & Frans door docente Alike Last.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De instroomlessen starten vanaf maandag 11 december 2017 op de dagen en tijdstippen:

  • Maandag  9.30-11.00
  • Maandag 19.00-20.30
  • Maandag 20.30-22.00
  • Dinsdag  19.00-20.30
  • Dinsdag  20.30-22.00

Proefles
Maandag 4 december gaf Alike Last een proefles voor belangstellenden. Die hadden voornamelijk als doel om hun Frans op te frissen. “In de laatste jaren dat de mms (Middelbare meisjesschool) nog bestond, begin jaren zestig heb ik examen gedaan in Frans. Maar ik wil het graag weer oppakken. In de eerste vakantieweek in Frankrijk zeg ik namelijk helemaal niets. Pas in de laatste week durf ik het aan met mijn nog beperkte woordenschat én met handen en voeten.”

Routine zó kwijt
Een soortgelijke ervaring had een andere belangstellende. “Ik heb wel vaker Franse les gehad, dan merk je dat het spreken van de taal stukken beter gaat. Maar je oefent gewoon niet genoeg, en raak je de routine zo kwijt.”

Nuances
De proefles had veel weg van de kennismakingsles op woensdag 15 september, met een aantal nieuwe nuances.

Snel oppakken
Opnieuw was het bijzonder om te zien hoe snel cursisten in spe de taal oppakken door de lesmethode TPRS waar Alike mee werkt. De methode is namelijk breinvriendelijk en zeer effectief. De taal leren is Alike ervan overtuigd, doe je door te doen met behulp van onder meer gebaren tijdens de lessen, liedjes, gedichten, films, (strip) boeken en bepaalde websites . “Dan pas komt het je hele lijf binnen”, weet Alike uit ervaring.

Niet meer stampen
Franse woordjes in je hoofd stampen of werkwoorden leren vervoegen hoeft absoluut niet meer, verzekerde Alike daarnaast. Wat op een enthousiast ‘Yeah!’ kon rekenen van de mannen en vrouwen.

Als een film in je hoofd
Regelmaat is bovendien het sleutelwoord om de taal sneller onder de knie te krijgen. “Het is beter elke dag een half uur te oefenen, dan één keer per week 3 uur.” Alike tipte ook nadrukkelijk het lezen van Franstalige boeken. Vooral die boeken die je interesseren. Dan is het net of je een film kijkt in je hoofd. Wat veel effectiever is dan Franse woordjes uit je hoofd te leren.”

Overleggen?
Als je meer informatie wilt of bijvoorbeeld wilt overleggen over je niveau, neem dan telefonisch contact op met de docente Alike Last op 0341 551998 of stuur een email naar [email protected]

 

 

 

Reacties

gallery
32705
Met je Franstalige vakantievrienden een boompje kunnen opzetten tot je in het Frans kunnen redden
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20171206/meld-nu-aan-instroomcursus-vrolijk-frans-ermelo/
2017-12-06T15:08:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/12/06150240/49EN-VF.jpg
Zakennieuws