The Travel Club Ermelo tipt verrassend Texas al vakantiebestemming

Therèse van Eck, zelfstandig reisadviseur in Ermelo van landelijke reisbureauketen The Travel Club, maakte onlangs een reis naar Texas. Zij raakte erg gecharmeerd van de veelzijdige vakantiebestemming die doorgaans niet op de ‘bucketlist’ van mensen prijkt.

Met fotoreeks

Tegenwoordig zoekt de klant naar authenticiteit en originaliteit, we zoeken verrassende bestemmingen! Vandaar dat een rondreis door Texas, wat weer eens wat anders is dan de populaire bestemmingen aan de Oost- en Westkust van Amerika, absoluut aan deze wensen voldoet.

Een must
Na Alaska is Texas de grootste staat van Amerika, grenzend aan Mexico en ‘ingeklemd’ tussen de staten New Mexico, Oklahoma, Louisiana en de Golf van Mexico. Therèse koos dan ook voor een roadtrip van bijna 2 weken. “Het is zo’n grote staat met zóveel bijzondere bezienswaardigheden dat een rondreis gewoon ‘een must’ is. Maar er zijn natuurlijk veel meer reisduren mogelijk. Over deze mogelijkheden informeer ik belangstellenden graag.”

Terug in de tijd
Reizen door Texas is kennismaken met een heel ander soort Amerika. “Of ga je terug in de tijd van bijvoorbeeld het Wilde Westen; de pionierssamenleving van de cowboys en de indianenstammen.” Wat Therèse aangenaam heeft verrast. Met een vooraf gehuurde SUV – want “Everything is big in Texas”- reed ze over de oneindige wegen die zo typerend zijn voor Amerika, door een keur aan dorpjes. “Of was ik in een film van De Daltons beland”, ervoer Therèse een wereld aan herkenning die een mix vormde van de vele Wild West films die ooit zijn gemaakt.

‘Houston, we’ve had a problem’
De roadtrip startte Therèse in Houston (zie landkaart) met zijn beroemde Space Center. “Houston, we’ve had a problem”, citeert ze de astronaut die had afgerekend met een explosie aan boord van de Apollo 13. Vanuit Houston vervolgde de reis het binnenland in naar Brenham om te overnachten op een echte ranche. “Deze ranche heeft 9 luxe vakantiehuisjes van Relais & Châteaux, een keten die puur is gericht op bijzondere locaties. De mogelijkheid wordt geboden om zoveel mogelijk het leven op een ranche te beleven. Dat varieert van paardrijden, wandelen in de ruige omgeving, meehelpen op de ranche tot deelnemen aan de ‘cattle-drive’, ofwel het vee drijven naar het grasland.”

Venetië van het Wilde Westen
Therèse vervolgde de roadtrip naar San Antonio, een stad met nog veel Mexicaanse invloeden. De oudste en meest veelzijdige stad van Texas wordt ook wel het Venetië van het Wilde Westen genoemd. San Antonio wordt namelijk in tweeën gedeeld door de San Antonio River. Door het centrum loopt de Paseo Del Rio of de Amerikaanse naam Riverwalk. Dit is een voetpad langs de rivier waar zo’n 6 meter onder straatniveau veel plezier valt beleven aan winkeltjes, restaurants en terrasjes.

‘Howdy’
“Na mijn bezoek aan San Antonio ben ik het échte Wilde Westen ingetrokken naar cowboydorp Bandera. Veel mensen die er wonen leven nog als cowboys, spreken een Texaans dialect en zijn zó relaxed. Overal waar je komt wordt je begroet met ‘Howdy’, waarmee ze bedoelen ‘How do you do?’. Ze gaan bovendien gekleed als cowboys; in jeans, cowboylaarzen met sporen, een geruit overhemd en een cowboyhoed op. Net als de zakenmensen trouwens, want Texas is immers ook een oliestaat. Hoewel zij gekleed gaan in een kostuum vinden ze het heel gewoon er een cowboyhoed en -laarzen bij te dragen. Ook zie je de dorpelingen op een Harley of te paard naar de saloons rijden.”

Oktoberfest
Texas heeft ook Duitse invloeden viel Therèse op in het schattige dorpje Fredericksburg. “De plaats ligt in een gebied waar veel wijn wordt verbouwd. Maar naast weinstubes kom je er ook veel biergartens tegen. En net als in Duitsland elk jaar gewoon is, wordt ook daar het Oktoberfest uitbundig gevierd.

Grand Prix van Austin
Wie tegenwoordig Austin zegt, de hoofdstad van Texas, zegt Max Verstappen vanwege zijn deelname onlangs aan de Grand Prix van Austin. Ook Therèse volgde de verrichtingen van de Nederlandse ‘snelheidsduivel’. “Wie volgend jaar de Grand Prix wil volgen kan deze activiteit opnemen in de vakantietrip.” Want ook voor Formule 1 reizen ben je bij Therèse aan het juiste adres. Austin zelf is ook meer dan de moeite van een bezoek waard. Hip en trendy typeert Therese de stad. Wie toch in Austin is mag het eronder gelegen Lockhart niet missen. “Lockhart is de ‘BBQ-capital’ van de Verenigde Staten. Ga dan vooral naar restaurant Blacks BBQ”, tipt Therese, “Waar je het echte BBQ vlees kan eten in een sfeer die je terugvoert in de tijd.”

Dallas
Texas staat ook voor Dallas, de op een na grootse stad die beroemd werd vanwege de gelijknamige soapserie, uitgezonden op TV in de laatste decennia van de vorige eeuw. Fans van de serie die draaide om de familie Ewing kunnen nog altijd de Southfork Ranche bezoeken. “Alles ziet er nog net zo uit als indertijd in de serie. Zelfs de lippenstift-afdruk van Sue Ellen kleeft nog aan een glas.”

Voor- of najaar
De beste periode om Texas te bezoeken is in het voor- of najaar. Wil je toch graag in de zomer gaan houdt dan rekening met zeer hoge temperaturen(boven de 38 graden) waar je dan je activiteiten wel op dient aan te passen.

Belangstelling voor een vakantie naar Texas? Voor alle informatie: Therèse van Eck, [email protected] of telefonisch: 06-52427742.

Zie ook: www.thetravelclub.nl/therese

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen