Dansfabriek S.I.L.K Ermelo danst The Greatest net als Maan van Dance Dance Dance

Het dansoptreden van Maan met het nummer The Greatest van Sia in het populaire TV-programma Dance Dance Dance, maakte zóveel indruk op Renate Goossensen van Dansfabriek S.I.L.K., dat ze het samen met haar Dance Group instudeert.

Deze special act is te bewonderen tijdens de dansvoorstelling LOVE op zaterdag 27 januari 2018 in Theater De Dialoog: 14.30 uur, 17.00 uur en 19.30 uur.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Maan scoorde na haar optreden eind september dit jaar drie tienen van de jury en nog al wat publiek pikte een traantje weg van emotie. Zal Renate met haar Dance Group daar ook in slagen?

Subliem
Daar heeft het alle schijn van zo leert een doordeweekse avond in de danszaal waar fanatiek wordt geoefend. Renate is subliem in haar rol van Maan. En met haar tomeloze enthousiasme neemt ze de 15 jonge dansers in de leeftijd van 6 tot 18 jaar, moeiteloos op sleeptouw.

‘Gekke-bekken-trekken’ 
Want waar Maan in uitblinkt; de melodramatische dansmoves en opvallende gezichtsmimiek, willen ze immers proberen te evenaren. Wat echter niet altijd meevalt is het ‘gekke-bekken-trekken’ om de emoties uit te beelden, dat het dansoptreden juist zo bijzonder maakt . De meeste dansers willen wat dat betreft zo mooi mogelijk voor de dag komen.

Diepere laag
Eenmaal opgewarmd lukt het toch elkaar af te troeven met de meest gekke en grappige gezichtsuitdrukkingen. Ze lachen zich suf: “We voelen ons soms net een stel patiënten.” Achter de schijnbaar lollige façade zit evenwel een diepere laag. Want het lied schreef Sia in het teken van jezelf kunnen en mogen zijn, vertelt Renate.

Gele olifant met paarse stippen
De dansers illustreren: “Of je nu op een jongen valt, een meisje of op een gele olifant met paarse stippen, je mag er gewoon zijn.” Om te vervolgen: “Als iemand niet gek doet tijdens het dansoptreden, dan val je pas op.”

Eigen identiteit
Tijdens het optreden gaat de hele dansgroep gekleed in het zwart met vleugje bordeaux. Bovendien worden de gezichten in regenboogkleuren geschminkt. Renate: “Al zijn we één geheel, toch zien we er allemaal anders uit om de eigen identiteit te benadrukken.

  • Klik HIER over alle informatie de dansvoorstelling met als thema LOVE
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen