Veluwse Bokkentocht fietsers ‘laveren’ van kroegie naar kroegie

Duizend mannen en vrouwen fietsen vandaag, zondag 8 oktober, de Veluwse Bokkentocht. Daarmee was het voor het voor de negende keer gehouden evenement compleet uitverkocht. Ermelo.nieuws.nl bezocht Café de Hazeburg en bar/cafetaria/eetcafé ’t Zomernest.

De Veluwse Bokkentocht is herfstige fietstocht door Ermelo, Putten en Garderen van zo’n 35 km. De fietstocht gaat door de Veluwse bossen, over het platteland en langs 9 gezellige cafés. In elk café wordt er een bokbier getapt en op vertoon van de Bokkentochtkaart krijgen deelnemers een heerlijk herfstig hapje van het huis.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Goed gemutst
Rond 1 uur in de middag zat de sfeer er al goed in bij café de Hazeburg. Het zonnetje verwarmde niet alleen de fietsers tijdens hun tocht, maar ook op het terras. Daar waren Jody uit Putten en Dorinda uit Ermelo neergestreken, met voor hun neus een bokbiertje en een smakelijke warme hap. “Dit is al onze derde kroeg, want we zijn gelijk om 12.00 uur begonnen. De Bokkentocht is altijd zo leuk en gezellig, want iedereen is goed gemutst; letterlijk en figuurlijk”, verwijzen ze naar de rode puntmutsen waarop restaurant Bonaparte trakteert.

Geen kenners
De dames zijn geen kenners van bokbier. “We drinken gewoon wat ze ons voorzetten, met bij ieder café een hapje erbij. Zo hebben we al een erwtensoepje op en een wild zwijn hapje.” Van de 9 deelnemende cafés zijn ze van plan 8 aan te doen.

Gastvrij, droog en warm
’t Zomernest ontving de bokkentocht-fietsers gastvrij op een overdekt terras en in een partytent. Eigenaar Kristiana Gederte: “Je weet immers nooit wat het weer doet. Op deze manier ben je er zeker van dat alle gasten droog en warm zitten.”

Meer dan gezellig
Grote groepen jongelui en ouderen hadden de tocht op de fiets gewaagd naar het buitengebied. Eenmaal binnen waren ze blij toe. Want het was meer dan gezellig rond de tafels in de buurt van de brandende vuurkorven. Ook in het café zelf was het een groot feest. Vooral toen er luid werd gezongen en geproost op medewerker Simone Vliek, die vandaag haar 19e verjaardag viert.

 

Reacties