Hollywood lonkt naar Jonge Ondernemers Ermelo

Jackie Chan zou de leden van de vereniging van Jonge Ondernemers Ermelo (JOE) zó casten voor zijn nieuwste vechtfilm, als de bekende acteur en stuntman ze vanavond, woensdag 6 september in actie had gezien.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

‘Vechtpartijen’ in de Muziektent
Bovendien keek de politie die langsreed met een scheef oog naar ‘de vechtpartijen’ die in de Muziektent op ’t Weitje plaatsvonden. Kennelijk hadden de agenten al snel in de gaten dat het loos alarm was, want vooral de vrouwelijk ondernemers giechelden luid om hun eigen verrichtingen.

Poging tot wurging
Maar eenmaal serieus in hun rol gaven de vrouwen én de mannen blijk van groot acteertalent. Inzet was de workshop zelfverdediging van JOE-lid Martijn Bouwman van Commando Krav Maga (CKM) in Ermelo, die hij gaf met assistent Jeroen. Met de oefeningen gaf het commando-duo de JOE-leden handvatten om, stel dat iemand ze belaagt met een pistool, mes, (kop)stoot of ze dreigt te wurgen, zich te kunnen verdedigen.

Dubbel van het lachen
Dat sprak de cursisten zó tot de verbeelding dat ze al hun kwaliteiten van net doen alsof in de strijd gooiden. Met verbeten gezichten, krachtige lichaamstaal én de tips van Martijn en Jeroen oefenden ze manieren van zelfverdediging op elkaar. Maar niet zelden lag iedereen natuurlijk dubbel van het lachen om de eigen capriolen én die van hun ‘belager’.

Strijdbaar de toekomst in
De workshop maakte deel uit van het activiteitenprogramma van JOE. Jaarlijks organiseert het bestuur vijf activiteiten voor zijn leden. Met de workshop van vanavond wilde Joe laten zien dat de vereniging strijdbaar de toekomst ingaat. Na de workshop genoot het gezelschap van live cooking diner bij de Schout van Ermel. JOE die dit jaar het 10-jarige jubileum vierde verwelkomt graag nieuwe jonge ondernemers met een maximumleeftijd van 45 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen