Eetcafé De Vos Ermelo té klein voor feestband NWDTZ

Op zoek naar een band die garant staat voor een onvergetelijke avond? Dan moet je de feestband ‘Nu We D’r Toch Zijn’ (NWDTZ) boeken. Eén tip: zorg dat je je locatie stevig is gestut, de muren van gewapend beton zijn en het dak stevig is verankerd. Anders is de kans groot dat de Ermelose zesmans-formatie de muren eruit blaast en het dak eraf speelt. Dat gebeurde vrijdagavond 1 september bij wijze van in Eetcafé De Vos dat bijna uit zijn voegen knapte van de hoeveelheid publiek.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Van het ‘steviger soort’
Het is ongekend hoe de feestband die bestaat uit 6 Ermelose jongeren: Marloes Bosch (18, zang), Dimitri Garritsen (19, gitaar), Niels Bakker (20, gitaar), Ruud van der Made (19, toetsen), Max van Strien (20, basgitaar) en Stefan Offenberg (19, drums), nummers van de afgelopen 50 jaar neerzetten. Wat een mix is van nummers van Nederlandse bodem en internationale Engelstalige plaatjes, van het ‘steviger soort’. Met het gemak van kameleons weten ze elk nummer van hun repertoire zo eigen te maken, dat de artiest van wie de song oorspronkelijk is er jaloers op zou zijn.

Dijk van een stem
De bandleden die pas sinds januari 2017 met elkaar spelen zijn ongelooflijk goed op elkaar ingespeeld. Bovendien heeft zangeres Marloes een dijk van een stem die het stemgeluid van de oorspronkelijke uitvoerder moeiteloos weet te imiteren. Neem alleen al het nasale warme stemgeluid van Amy Winehouse. Met de ogen dicht waande je je gewoon bij een concert van de overleden icoon toen Marloes het alom bekende nummer In My Bed zong.

De nieuwe Slash
Daarnaast schuilt in Niels de nieuwe Slash, de gitarist van Guns N’ Roses. Met het jankende en scheurende gitaargeluid wist Niels het publiek in opperste vervoering te brengen. Wie weet is dat aanleiding om ook nummers op hun repertoire op te nemen van de band die vooral in de jaren 80/90 zo ongekend populair was.

  • ‘Nu We D’r Toch Zijn’ trad op in het kader van De Vos 4 daagse, een initiatief van Eetcafé De Vos aan de Horsterweg 195 in Ermelo.

Meer weten over ‘Nu We D’r Toch Zijn’, of wil je de feestband boeken?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen