51e Boeldag Ermelo en Kringloopwinkel scoren 135.000 euro voor goede doelen

Als vanouds werden vandaag, zaterdag 2 september, veel koopjes gescoord bij de Boeldag Ermelo, die voor de 51e keer werd gehouden. Een jonge man maakte het wel heel bont. Hij had zijn Tomos brommer zó afgeladen met huisraad, dat een Boeldag-vrijwilliger hem een zetje moest geven voor de nodige snelheid om het terrein te verlaten.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Auto gestolen
“Deze spullen zijn allemaal bestemd voor mijn boot”, vertelde hij, “omdat mijn auto is gestolen moet ik al die spullen op mijn brommer vervoeren.” Twee meiden vergaapten zich ondertussen aan hun plastic tas vol koopjes. “Ik heb 7 euro meegekregen van mijn ouders”, zei de ene,”en ik heb zelfs nog 5 euro over.”

4 zussen en 5 broers
Femke de Jong had een geluksdag. Bij het rad van fortuin won ze maar liefst 7 manden die rijk gevuld waren met allerlei hebbedingetjes. Gelukkig wist ze een goede bestemming voor haar prijzen. “Ik heb 4 zussen en 5 broers, dus dat komt wel goed.”

Dé veiling
De veiling van bijna 100 kavels in de Rehobothkerk vormde een verhaal apart binnen het Boeldag-gebeuren. Op de kavellijst stonden namelijk veel spullen van echte waarde. Aan burgemeester André Baars was de eer de eerste kavel te veilen: een pentekening uit 1937 van de Oude Hervormde Kerk. Baars wist met de nodige verve het geld uit de zakken van het publiek te kloppen. Waar de inzet startte met 10 euro wist hij de bijzondere tekening uiteindelijk voor 150 euro te verkopen.

Snuffel-stagiaires 
Veilingmeester Wim Schuur deed op zijn beurt niet onder voor de burgemeester. Ook hij wist de prijzen op te drijven van de kavels zodat de opbrengst voor de goede doelen groeide. Omdat Schuur te kampen had gehad met een longontsteking werden hij en het Boeldagcomité zich bewust van de kwetsbaarheid van het hebben van maar één veilingmeester. Vandaar dat Herbert Bouwers en Arie van Buuren als snuffel-stagiaires werden ingewerkt voor het eervolle vak.

Riante opbrengst
Uiteindelijk hebben de Boeldag en de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 135.000 euro opgebracht voor de meewerkende kerken en de overige goede doelen

  • Nieuwsgierig naar meer foto’s? Ga dan naar de Facebookpagina van Boeldag Ermelo.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen