Boeldag Ermelo in de steigers voor 51e editie

Met man en macht wordt vandaag, vrijdag 1 september, gewerkt aan het opbouwen en inruimen van het terrein van de Boeldag die morgen plaatsvindt van 9.00 – 15.30 uur, in het Kerkelijk Centrum en op het parkeerterrein aan de Groeneweg/hoek Dirk Staalweg. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Veel bedrijvigheid
Toeristen van een camping in Putten slenterden al nietsvermoedend het Boeldagterrein op, op zoek naar wat vertier. Zodra ze hoorden dat morgen de dag van de verkoop is beloofden ze terug te komen. Net als veel andere mensen die nieuwsgierig op de bedrijvigheid afkwamen.

Meer dan de moeite waard
Er staat bezoekers morgen een hoop waar te wachten die meer dan de moeite waard is. Waar bovendien die tegen kleine prijsjes van eigenaar verwisselen. Maar voordat het zover is hebben de vrijwilligers nog een hoop werk te verzetten. Niet te tellen namelijk hoeveel dozen met allerlei snuisterijen uitgepakt moeten worden, om netjes op de kraampjes te presenteren.

Cadeautjes uitpakken
De dames van de kraam met brocante maakten er een uitje van. “Gewoon doorgaan en net doen of pakken we cadeautjes uit”, lachten ze, terwijl ze het zoveelste artikel uit het krantenpapier haalden.

Touwtjes te kort
Jan Geijtenbeek en Herman Brand waren dit jaar drukker met het opbouwen van de kraam voor het touwtje-trekken dan voorgaande edities. Jan: “De kraam is de laatste keer gebruikt voor een evenement op het Molenaarsplein. Ze hebben echter de touwtjes korter gemaakt zodat wij ze nu weer stuk voor stuk moeten verlengen.”

Schat
Ook bij de boekenkramen steekt de manier van inrichten nauw, zo bleek. “Dat is geen pocket schat”, corrigeerde een vrouwelijke vrijwilliger lachend een mannelijke vrijwilliger. “Dat boek hoort te liggen bij de romans.”

Bijzonder item
Zoals elk jaar bemant Liesbeth Veulings de kledingkraam in de hal van het Kerkelijk Centrum. En natuurlijk vallen er weer bijzondere items te scoren. Zoals een fraaie crinoline die onder een trouwjurk wordt gedragen. Ze moest het kledingstuk samen met Houda Moghamiz hooghouden, zo wijd is de omtrek van de hoepelrok.

Juwelendames
In de kerkzaal schoten de juwelendames Helene en Adri al aardig op met het inrichten. “Dit is echt onze eigen kraam”, zeiden ze vergenoegd. Een andere vrijwilliger stapte op ze af, en vroeg: “Kan ik nog wat voor jullie doen?”. Met de vraag illustreerde zij meteen de saamhorigheid die je overal opmerkt onder de Boeldag-vrijwilligers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen