Werkplaats van De Zaak van Ermelo op eigen benen verder

Foto: Eigen foto

De Zaak van Ermelo is in de regio vooral bekend als kringloopwinkel, maar beschikt sinds vier jaar ook over een eigen, goedlopende werkplaats waar houten meubelen worden gemaakt. De werkplaats timmert inmiddels zo hard aan de weg, dat het een eigen jasje verdient.

De werkplaats zal daarom als ‘De Werkplaats van Ermelo’ haar activiteiten op eigen benen verder uitbreiden.

De Werkplaats van Ermelo is net als De Zaak van Ermelo een leerwerkbedrijf dat mensen begeleidt naar (betaald) werk. Al ruim 75 mensen vonden er een dagbesteding, werkervaringsplek of leerden van professionals het vak van bijvoorbeeld houtbewerking. Twee jaar geleden introduceerde de werkplaats haar eerste steigerhouten meubelen, en breidde het assortiment steeds verder uit. Van banken en tafels tot ingenieuze kinderbedden, meterslange ‘grachtenpandjes’ en zelfs complete winkelinrichtingen.

Nieuwste paradepaardje
“Alles is mogelijk”, zegt Dries Polinder van De Werkplaats van Ermelo. “We bieden standaard meubelen voor binnen en buiten aan, maar voeren ook opdrachten uit die geheel naar wens en op maat van de klant zijn. We gebruiken zowel nieuw als gebruikt hout. Dit kan steigerhout zijn, maar ook sloop- en pallethout zijn tegenwoordig populaire materialen. Ons nieuwste paradepaardje is de maak van tuinschermen. We bieden een aantal tuinschermmodellen van onderscheidende kwaliteit en prijs aan, én de mogelijkheid om de schermen ook door ons bedrijf te laten plaatsen!”

Het Houtmeisje
In de werkplaats worden ook tweedehands meubelen voor De Zaak van Ermelo opgeknapt en gepimpt. Ook ‘Het Houtmeisje’ dat samenwerkt met De Zaak van Ermelo, maakt haar brocante meubelen vanuit deze werkplaats.

Villa Varia
Een deel van het bestaande meubelassortiment is te bekijken in de winkel van De Zaak van Ermelo, maar ook bij shop-in-shopconcept ‘Villa Varia’ in Barneveld. Beide winkels zijn verkooppunt voor de werkplaats. Vanaf 1 maart beschikt de werkplaats zelf ook over een showroom.

  • De Werkplaats van Ermelo is gevestigd op bedrijventerrein Veldzicht-Noord, aan de Tolweg 16-5 in Ermelo en is bereikbaar via 06-53847810. Meer informatie is te vinden op www.dewerkplaatsvanermelo.nl
  • De Zaak van Ermelo is gevestigd op Veldwijk 75 in Ermelo (over het spoor bij Station Ermelo, en vanaf daar de bordjes volgen).
  • Villa Varia is te vinden aan het Torenplein 7-9 in het centrum van Barneveld
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen