Nieuw restaurant Van Sprang Ermelo gaat voor ‘samen’

Robert, Dimmen, Esther en Jan.
Robert, Dimmen, Esther en Jan.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Jan Dooijewaard en Robert Jonker zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door De Dorpskamer, al bijna 14 jaar een doorslaand succes. Het horecaduo zet nu in op restaurant Van Sprang dat op een steenworp afstand ligt van De Dorpskamer.

Het streven is dat het restaurant eind februari 2017 de deuren opent.

Richten op proeverij menu
De locatie betreft het voormalige restaurant De Witte Herbergh aan de Putterweg 2 dat in dezelfde sfeervolle stijl is teruggebouwd met een serre en een terras met uitzicht op ’t Weitje. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw. Restaurant Van Sprang wordt geen kopie of verlengstuk van De Dorpskamer. Wel krijgt het restaurant qua inrichting dezelfde warme uitstraling, maar dan in een modern jasje. Ook het concept onderscheidt zich van De Dorpskamer. “We gaan ons richten op het proeverij menu. Daar zijn we in De Dorpskamer anderhalf jaar terug mee begonnen en blijkt erg populair onder de gasten. Met het concept stoppen we in De Dorpskamer, rollen we nu verder uit en zetten het zelfstandig voort in restaurant Van Sprang.”

Samen
A la carte eten is er niet mogelijk, want in het nieuwe restaurant staat de filosofie ‘samen’ centraal. Ofwel samen kiezen, samen delen, samen proeven. Wat inhoudt dat gasten bij restaurant terechtkunnen voor een complete avond uit om samen te genieten van ingrediënten en recepten van over de hele wereld. Met elkaar maakt het gezelschap een keuze uit meer dan 50 gerechten van de menukaart. Alle gerechten die per gang midden op de tafel worden geserveerd, hebben de grootte van een tussengerecht en kunnen met elkaar worden gedeeld.

Nieuwe ‘Jan en Robert’
Hoewel Jan en Robert het initiatief namen voor restaurant Van Sprang blijft De Dorpskamer de werkplek van de respectievelijk gastheer en chef-kok. Voor restaurant Van Sprang wordt namelijk een heel nieuw team van medewerkers gecreëerd. Het is al wel duidelijk wie ‘de Jan en Robert’ van restaurant Van Sprang worden. Esther Wijnia (27) treedt er in dienst als hoofd bediening en gastvrouw. Zij deed ruime ervaring op in De Dorpskamer als ook in het buitenland. Dimmen Knossen (38) die al 5 jaar in De Dorpskamer werkt gaat als chef-kok de scepter in de keuken zwaaien.

Vernoemd naar Ermeloer
Hoe het nieuwe restaurant aan zijn naam komt is een bijzonder verhaal. Het is namelijk vernoemd naar Ermeloer Cor van Sprang. De nu 95-jarige man kwam in 1995 wonen in Ermelo, samen met zijn vrouw Ida die helaas in 2001 is overleden. Robert en Jan: “Van Sprang kwam hier in 2003 voor het eerst, toen we net waren geopend. Hij had zich voorgenomen om in het zo zei hij, eet-etablissement tegenover Albert Heijn een hapje en een drankje te komen doen. Sindsdien komt hij elke zaterdag en luncht hier ook met zijn sociale contacten.” Beide hebben een bijzondere band met de hoogbejaarde Ermeloer. “Het is gewoon een mooie kerel. Hij toont zich ook op een leuke manier betrokken bij ons, omdat hij zelf zelfstandig ondernemer is geweest. Bovendien is hij goed bij de tijd, heeft hij altijd gespreksstof en is van alles op de hoogte. Daarnaast is de naam Van Sprang één met stijl en voor zover wij weten uniek voor een restaurant.”

Geëmotioneerd 
Cor van Sprang toonde zich heel geëmotioneerd vertellen Jan en Robert, toen hij hoorde dat zijn achternaam op deze manier voortleeft. Klik HIER voor de filmopname. “Van zijn familie heeft hij ook hele goede reacties gehad, zelf heeft hij namelijk geen kinderen.”

Solliciteer!
Restaurant Van Sprang heeft nog mensen nodig voor een nieuw team van medewerkers voor de functies Zelfstandig Werkend Kok, Keukenhulp, Afwasmedewerkers en Medewerkers Bediening. Maar ook leergierige Leerlingen vanuit de horeca-gerelateerde opleidingen zijn van harte welkom! Voor alle functies kan het gaan om full time en/of part time betrekkingen. Belangstelling? Stuur dan je CV met sollicitatie naar [email protected].

Zie ook www.restaurantvansprang.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen