Jansen Elektro & Beveiliging Ermelo zorgt voor de perfecte verlichting

Foto: Eigen foto

Kwaliteit van verlichting maakt of breekt de sfeer in de woon- of werkomgeving. Is het licht goed, dan vinden we dat normaal. Een slechte verlichting valt direct op en heeft effecten op onze stemming en zelfs de gezondheid.

Door Gert Spijker

Perfect licht zorgt voor comfort, veiligheid en tevreden medewerkers in fabrieken, overheidsgebouwen tot kantoren. Het geeft energie! Je creëert er een gevoel van gastvrijheid en gezelligheid mee. Kijk maar eens aan hoe winkeliers tijdens de Kerstdagen met verlichting een eigen sfeer in hun zaak creëren en hoe we er dan thuis allemaal mee bezig zijn.

Steeds belangrijker
Gerco Jansen van Jansen Elektro & Beveiliging uit Ermelo: “Licht bepaalt de sfeer in woonhuizen, winkels en de openbare ruimte. Met objectverlichting kun je de architectuur van een gebouw prachtig accentueren.” De Ermelose ondernemer is blij met nieuwe technologische ontwikkelingen: “De keuzemogelijkheden in lampen en armaturen zijn enorm. Leuk is dat we goed licht met z’n allen steeds belangrijker vinden. Tegelijkertijd is het allemaal ook een stuk ingewikkelder geworden.”

Voor ieder budget
Jansen benadrukt: “In een goed lichtplan beoordeel je iedere ruimte afzonderlijk. Het maakt nogal wat uit of het om een werkruimte, sfeer of accentverlichting gaat. Of om object- of terreinverlichting. Aan een slaapkamer stel je qua lichtsterkte, contrast, lichtverdeling en kleur andere eisen dan aan een keuken. Het komt er steeds weer aan op de juiste balans tussen wat functioneel en/of mooi en betaalbaar is. Voor ieder budget en smaak is er een oplossing, variërend van traditionele bediening tot de op afstand bestuurde systemen.”

Deskundig advies
“LED-verlichting wint snel terrein. Duurzaamheid en de gewenste sfeer/lichtopbrengst gaan hier hand in hand. LED geeft gericht licht en creëert, bij de juiste toepassing, per ruimte een eigen sfeer: bijvoorbeeld koel, warm, zakelijk, levendig of een combi daarvan. Het draagt bij aan duurzaamheid vanwege het lage energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot. De lampen kunnen goed tegen trillingen en gaan niet bij het chemisch afval. De meerprijs verdient zich snel terug. Wij zetten de voor- en nadelen van energiebesparende verlichting ten opzichte van traditionele verlichting graag op een rijtje”, aldus Jansen.

Contact
Heeft u verlichtingsideeën? Wilt u weten hoe u ruimtes het beste kunt verlichten? Of zoekt u deskundig advies en inspiratie? Neem dan contact op met Jansen Elektro & Beveiliging, Jagerserf 24 op het Bedrijventerrein Veldzicht in Ermelo. Zie ook www.jansenelektrotechniek.nl. Telefoon: (0341) 55 02 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen