Mireille Schram Uitvaartplanner Ermelo maakt met Uitvaartcodicil het verschil

Mireille Schram Uitvaartplanner
Foto: Grietje-Akke de Haas

Mireille Schram, Uitvaartplanner in Ermelo, heeft een Uitvaartcodicil ontwikkeld waarmee u uw uitvaart kunt voorbereiden, ook als u niet ziek of oud bent. De Uitvaartcodicil onderscheidt zich van de reeds bestaande manieren om dit te doen.

Wat alles te maken heeft met de persoon Mireille Schram; een vrouw die dichtbij zichzelf blijft, dienstbaar is, een warme persoonlijkheid heeft en inlevend vermogen, en tegelijkertijd haar vak contentieus en professioneel uitoefent. Vanuit deze in de uitvaartbranche zo belangrijke competenties heeft Mireille het Uitvaartcodicil vormgegeven.

“Het grote verschil daarnaast is dat ik als onafhankelijke partij bij belangstellenden langskom om suggesties te doen over de diverse punten in het Uitvaartcodicil. Door er namelijk met elkaar over te praten komen er vaak dingen naar voren waar je vlak na een overlijden helemaal niet opkomt, want dan overheerst verdriet.”

Het Uitvaartcodicil is bedoeld om uw nabestaanden een grote zorg uit handen te nemen als u er niet meer bent. Of dat nu volgende week is of over tientallen jaren. Als uitvaartplanner maakt Mireille mee dat zaken rond de uitvaart niet altijd even goed zijn geregeld. “Vaak weet men bijvoorbeeld niet wat het Burger Service Nummer (BSN) is van de overledene, informatie over verzekeringen, het bestaan van een testament, medische gegevens, de laatste wens tot wat er moet gebeuren met het huisdier van de overledene. ‘Waarom schrijven we dit soort zaken niet bij leven op’, vraag ik mij dan af, zodat nabestaanden niet uit hun bubbel van verdriet hoeven te komen om zich met zakelijke onderwerpen bezig te houden. Als mensen hun uitvaart bij leven regelen, kunnen de nabestaanden de dagen na het overlijden immers gebruiken voor het rouwproces.”

Het Uitvaartcodicil bestaat uit een stijlvol losbladig systeem, verpakt in een doos van duurzaam stevig karton die er uitziet als een fraai houten kistje. Mireille koos bewust voor een losbladig systeem zodat betrokken partijen, zoals zorginstellingen of thuiszorg, de voor hen relevante informatie kunnen kopiëren of inscannen. De tekst op het voorblad laat niets aan de verbeelding over:

Dit Uitvaartcodicil bevat informatie voor mijn nabestaanden om als uitgangspunt te dienen bij het regelen en uitvoeren van mijn uitvaart.

Het eenmaal met de hand ingevulde en ondertekende rechtsgeldige Uitvaartcodicil is een belangrijk handvat voor nabestaanden. Antwoorden op vragen over allerlei praktische zaken, wensen tot gevoelige kwesties vinden ze in het Uitvaartcodicil. Mireille biedt het Uitvaartcodicil aan voor een voor iedereen toegankelijke prijs: 130 euro.

Naast het Uitvaartcodicil verzorgt Mireille Schram Uitvaartplanner ook begrafenissen en crematies. Het Uitvaartcodicil is overigens onafhankelijk van de keuze voor een uitvaartonderneming.

Voor alle informatie:
Website: www.mireilleschram.nl
Email: [email protected]
Tel: 06 4280 11 00

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden