Naar Cuba? Boek nú bij The Travel Club Ermelo!

Staat een vakantietrip naar Cuba op je verlanglijstje? Boek dan nu bij The Travel Club Ermelo om verzekerd te zijn van een mooie beschikbare accommodatie en om de authentieke sfeer te ervaren van het grootste eiland van de Caraïben dat bekend staat als ‘La Isla Bonita’.

Met fotoreeks

Dat tipt Therèse van Eck, zelfstandig reisadviseur in Ermelo van reisbureauketen The Travel Club. Sinds de relatie tussen de overheden van Amerika en Cuba namelijk aanmerkelijk is verbeterd richten de Amerikanen hun speren op het prachtige eiland. Want reislustig als ze zijn zullen ze over niet al te lange tijd Cuba overspoelen. “Wat inhoudt”, waarschuwt Therèse, “dat de vraag naar vakantieaccommodaties hoger wordt dan het aanbod. Cuba is namelijk nog niet berekend op het toenemende aantal toeristen. Daarom adviseer ik liefhebbers van een vakantietrip naar Cuba het liefst minimaal een half jaar van tevoren te boeken. Eerder nog beter!”

Wie niet te lang wacht om Cuba te bezoeken, met een rechtstreekse vlucht nog geen 10 uur vliegen, kan zich bovendien (nog) onderdompelen in de authentieke sfeer die het eiland zo beroemd heeft gemaakt. “Wie weet”, vermoedt Therèse, “hoeveel daar van overblijft als er wordt gebouwd voor het massatoerisme.” Voorlopig kunnen liefhebbers nog van het eiland genieten waar je het gevoel krijgt een halve eeuw terug te keren in de tijd.

De hoofdstad Havana bijvoorbeeld die zó als een filmdecor van de jaren 50 kan dienen. “Het is één van de mooiste steden, net een museum”, doelt Therèse op de Hemingway bar El Floridita, het Havana Club Rum museum voor de meest gedronken drankjes, de straatjes van Oud Havana, Plaza de Armas, Plaza de la Cathedral met zijn imposante kathedraal of het pittoreske San Franciso de Asís plein met haar paardenkoetsjes. Bijzonder zijn daarnaast de grote sleeën van oldtimers die het straatbeeld domineren; uitgevoerd in felle kleuren, van roze, geel tot blauw. Ook het Spaanse koloniale verleden heeft zijn prettige sporen nagelaten. “Overal op straat wordt muziek gemaakt waarop mensen spontaan gaan dansen.”

Naast Havana is Trinidad in midden-Cuba meer dan de moeite waard om te bezoeken. De stad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Vooral de felgekleurde huizen springen in het oog, en de beklinkerde autovrije straten in het centrum voeren je terug naar een ver verleden.

Wie Cuba zegt denkt meteen aan de wereldberoemde sigaren die er vandaan komen. Een trip naar de Viñales vallei, ook geplaatst op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, is dan ook een must. Zie met eigen ogen de plantages in Viñales waar in de donkerrode, zeer vruchtbare grond, de beste tabak ter wereld wordt geteeld, tussen de rechtopstaande, kalkstenen pijlers. Deze pijlers (mogotes) zijn 160 miljoen jaren geleden gevormd en maken de vallei tot één van de opvallendste en mooiste landschappen van heel Cuba.

Varadero is de ‘place to be’ voor strandliefhebbers. Met maar liefst 21 kilometer aan strand van fijn wit zand en helder blauwe, warme zeewater, is het de ideale vakantieplek voor zonaanbidders en watersporters. Bovendien zijn de de badplaatsen erg populair als ook de nabijgelegen steden Cardenas en Matanzas om hun kunst, geschiedenis en cultuur. Cuba heeft rondom overigens de mooiste paradijselijke (bewoonde) eilanden (Cayo’s). Tropische eilandjes die op een avontuurlijke manier zijn te bereiken met een bootje of een watervliegtuig.

De mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie op Cuba zijn qua reisduur en accommodaties ongekend. Boek bijvoorbeeld een 4 á 5-daagse stedentrip naar Havana al of niet gecombineerd met een dagje strand op Varadero, dat op ruim twee uur afstand ligt. Indien gewenst kan men een auto huren of zich laten rijden door een privé-chauffeur die tevens als gids fungeert. “Wie zoveel mogelijk van Cuba wil zien moet er minimaal twee weken voor uittrekken”, weet Therèse. Heel gewild is het overnachten bij Cubanen thuis -de zogenaamde Casa Particulares-, om zoveel mogelijk mee te maken van de lokale gewoontes. “Alle reizen zijn naar wens samen te stellen en te boeken. Ik informeer belangstellenden graag over alle mogelijkheden”, besluit Therèse, “Daar ben ik als persoonlijk reisadviseur immers voor!”

Voor alle informatie: Therèse van Eck: 06-52427742, [email protected] en website

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen