HollandSafetyCoating lanceert GlowingLines™

Foto: Eigen foto

Dirk Teunissen van het gelijknamige Ermelose schilders- en afwerkingsbedrijf en spuiterij op bedrijventerrein Veldzicht introduceert GlowingLines™. Het gaat om belijning van fietspaden en wegen die in het donker oplicht, zonder dat er een kwh aan stroom of lichtbundel van auto’s of fietsen aan te pas komt.

Teunissen spreekt van een landelijk uniek product. “De manier waarop wij het toepassen is nog niet eerder vertoond in Nederland.” Wat heel bijzonder is, daar waar grote toonaangevende bedrijven namelijk hun hoofd er nog over breken, is inmiddels doorontwikkeld én toegepast door Dirk Teunissen. “Het idee voor lichtgevende lijnen heeft al jaren de aandacht van grote bedrijven, het schortte hen tot nu toe nog steeds in de uitvoering en in wezen ook aan product. Ik heb nu een product dat wel werkt.”

Luminorsolution – de specialist in glow in the dark producten- op industrieterrein Veldzicht, gaf de voorzet met een ingrediënt dat Teunissen doorontwikkelde tot de GlowingLines™. Dirk Teunissen heeft GlowingLines™ inmiddels ondergebracht in een nieuwe onderneming: HollandSafetyCoating.

De gemeente Ermelo die veel waarde hecht aan veiligheid en zichtbaarheid op openbare wegen én duurzaamheid, toonde meteen interesse in het unieke product. Vorige week beleefde Ermelo dan ook de primeur, want het onverlichte fietspad aan de Sprielderweg, dat voert door de bosachtige omgeving van Drie naar Speuld, is in opdracht van de gemeente voorzien van GlowingLines™. In plaats van de weg te moeten zoeken bij de lichtbundel van de fietskoplamp, kan men nu al van meters ver de richting van het fietspad duidelijk onderscheiden.

De werking van GlowingLines™ valt te vergelijken met zonnepanelen legt Teunissen uit, al hoeft het niet perse zonlicht te zijn dat de belijning oplaadt. “Hoe meer daglicht, hoe helderder de belijning oplicht naar mate het donkerder wordt. Maar het werkt altijd, ‘s zomers en ‘s winters.” De lijnen zijn bovendien ‘afgelakt’ met een blanke coating die voorkomt dat de belijning groen uitslaat.

“De reacties van de gemeente Ermelo zijn erg goed”, vertelt Teunissen, “dus wellicht komt er een vervolg op andere fietspaden of wegen.”

Met de onderneming HollandSafetyCoating wil de Ermelose ondernemer GlowingLines™ landelijk uitrollen, zo overtuigd is hij van het product. “Het verbeteren van verkeersveiligheid door toepassing van een duurzaam en energieneutraal product is volgens mij gewoon een maatschappelijk verantwoorde keuze van wegbelijning zoals wij het doen”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen