Drankenkabinet Ermelo houdt proeverijen bij ’t Zomernest

Kristiana Gederte van Bar/Cafetaria/Eetcafé ’t Zomernest heeft de handen ineen geslagen met Ilja Schouten, eigenaar van Drankenkabinet aan de Putterweg 36. Op donderdag 17 september kunnen liefhebbers proeven van de lekkerste wijnen en op donderdag 19 november houdt Ilja een whisky proeverij.

Met fotoreeks

De proeverijen worden gehouden om 20.30 uur bij ’t Zomernest aan de Julianalaan 123. De whisky proeverij op 19 november is er eentje in een ultra de luxe jasje. Voor de prijs van 55 euro kunnen fijnproevers volgens Ilja van het eerste tot het laatste glas genieten van een unieke proeverij, compleet met hapjes.

Ze licht toe: “We beginnen met The Macallan, dit prachtige whiskyhuis ligt in het hart van de Speyside en wordt vaak The Roll’s Royce van de whisky genoemd. Dat is niet verwonderlijk want in de Top 10 van duurste whisky’s, staat The Maccallan er maar liefst vijf keer in! Uiteraard bezetten ze ook de eerste plek met een fles van $460.000 dollar. Dit is overigens niet de fles waar we deze proeverij mee starten, maar The Macallan Fine Oak 15yo is dat wel. Dit is een fantastische whisky, die helaas niet meer gemaakt wordt en dus inmiddels ook bijna niet meer verkrijgbaar is.

Vervolgens proeven we van de Orkney eilanden de ‘Best Allrounder’ whisky ter wereld, meerdere malen bekroond! Daarna kijken we wat het effect van vat rijping is. We proeven een whisky die op Barolo vaten heeft gerijpt en een die op port vaten heeft gerijpt. Uiteraard niet zo maar een whisky, maar onder meer de 21 jaar oude Balvenie Portwood Finish.

Vervolgens is het tijd voor de oversteek naar Islay. Onze ‘instapper’ is de Laphroaigh 18 yo, gemaakt in gelimiteerde oplage. Bestaat er nog een overtreffende trap? Jazeker de Octomore 6.3, van deze cult klassieker is de oplage nog kleiner. De rokerigheid van een whisky wordt uitgedrukt in ppm (parts per million). Deze Octomore 6.3 is ’s werelds meest geturfde whisky met maar liefst 258 ppm. Ter vergelijking de gemiddelde Laphoraigh komt niet boven de 50 ppm. De Octomore 6.3 heeft een fascinerend krachtig karakter met een alcohol percentage van 64%.”

Ook de wijnproeverij op donderdag 17 september zal uniek in zijn soort zijn getuige de website van Drankenkabinet. Vanzelfsprekend vertelt Ilja graag alles over de wijnen zoals de herkomst, opvoeding tot de wijn spijs mogelijkheden.

  • Voor alle informatie en aanmelden: Bar/Cafetaria/Eetcafé ’t Zomernest, (0341) 562 000

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden