Zomerstorm teistert feestelijke heropening Pitch & Putt Strand Horst

Uitgerekend op de dag van de feestelijke heropening van Pitch & Putt Strand Horst, zaterdag 25 juli, teistert een zware zomerstorm ‘de kust’ van het Veluwemeer. De wind en regen staan pal op de locatie die er afgelopen week nog zo idyllisch bij lag.

Het huilen staat kersverse eigenaren Ron Assink en Jacqueline Israël nader dan het lachen. De feestelijke heropening vergde immers maanden van voorbereiding. Tot middernacht waren ze in de weer om de gasten tiptop te kunnen ontvangen. Via de Facebookpagina van Pitch & Putt Strand Horst lieten ze vannacht weten er helemaal klaar voor te zijn.

De zomerstorm die in de loop van de ochtend in volle kracht toenam kreeg echter steeds meer vat op de partytenten. Ron en Jacqueline zagen zich genoodzaakt deze af te breken om schade en persoonlijke ongelukken te voorkomen. Ook van de andere buitenactiviteiten kon geen sprake zijn. Het stel bleef ondanks de stormachtige tegenslag positief.

De geplande barbecue die rond half zes van start gaat verhuist naar binnen in de keuken. Door het ruime aanrecht te gebruiken voor het serveren van de buffetten en het vlees ter plekke te bereiden schotelen Ron en Jacqueline hun gasten sowieso een heerlijk maaltijd voor.

Ondertussen vermaakt Dave Green de gasten met zijn smartlappen die het daardoor reuze naar de zin hebben. Bovendien staan de artiesten Johan Kettenburg, Dennie de Meijer, Kay van Raamsdonk nog op het programma. Ron gokt er op dat de storm in de loop van de avond afneemt. “Wie weet schijnt rond 7 uur het zonnetje en kunnen we de deuren opengooien!”

Ron Assink en Jacqueline Israël hebben Pitch & Putt Strand Horst onlangs overgenomen en willen het bedrijf naar een nóg hoger niveau tillen. 

Ron Assink is beslist geen onbekende voor regelmatige bezoekers van Pitch & Putt Strand Horst. Hij stond als werknemer namelijk aan de wieg van de korte golfbaan, een initiatief destijds van Chiel Snelder en Suzanne Volleberg, als onderdeel van een franchiseorganisatie. Jacqueline Israël steunde haar partner vanaf de zijlijn om in 2014 zo goed als volledig in het bedrijf te stappen. Donkere wolken leken zich echter samen te pakken toen de franchiseorganisatie failliet werd verklaard.

Een club van 20 voormalige franchisenemers nam het voortouw om zelfstandig door te gaan. Ook Ron en Jacqueline wilden van geen stoppen weten en besloten ook verder te gaan als zelfstandige ondernemers. Inmiddels pachten zij de grond van Leisurelands, sinds maart 2015 de nieuwe naam van Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV), en hebben zij het pand gekocht dat dienst doet als restaurant.

In het ondernemerschap zien Ron en Jacqueline dé uitdaging een positieve boost te geven aan Pitch & Putt Strand Horst. Ze zitten vol plannen het bedrijf naar een nóg hoger niveau te tillen. Want per slot van rekening komt het publiek er al jaren erg graag. De mogelijkheden zijn er immers vrijwel ongekend als het gaat om een gezellig en sportief (bedrijfs)uitje. Zelfs bruiloften, verjaardagen, jubilea worden er graag gevierd in combinatie met een spelletje golf.

Het voornemen van Ron en Jacqueline is een nog meer beachy sfeer te geven aan de omgeving van het restaurant. “Gasten vertoeven immers graag aan het water. Zo zijn we van plan een steiger aan te leggen voor een terras aan het water. Ook hebben we bij Leisurelands 10 ligplaatsen voor kleine bootjes aangevraagd voor de gasten om even aan te meren. Voor nog meer röhring hebben we de verhuur van kano’s en waterfietsen in gedachten. Daarnaast staat een overkapping van het terras hoog op onze wensenlijst voor indooractiviteiten in de wintermaanden en beschutting bij slecht weer.” Ook zit er een jeu de boulesbaan in de pen van de enthousiaste ondernemers.

Het menu van het sfeervol en gezellig ingerichte restaurant waar de eenvoudige plateservice bekend staat voor smaakvol en betaalbaar tafelen, wil Jacqueline die de scepter in de keuken zwaait, bovendien vernieuwen en uitbreiden.

Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Neem dan vooral een kijkje op de website van Pitch & Putt Strand Horst

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden