Vliek Tweewielers sponsort e-bike Buurtzorg Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Vliek Tweewielers, dé rijwielspecialist aan de Groeneweg 17, heeft vanmiddag een gloednieuwe e-bike overhandigd aan de verpleegkundigen van Buurtzorg Ermelo Team Noord.

Buurtzorg Ermelo maakt deel uit van het landelijk netwerk Buurtzorg Nederland. Verpleegkundige Fokeline licht toe: “Buurtzorg Nederland stelt budget beschikbaar om een elektrische fiets aan te schaffen om onze cliënten te bezoeken. Daar wilden wij als Buurtzorg Ermelo Team Noord graag gebruik van maken. Het is namelijk goed voor de lichamelijke gezondheid en conditie van de verpleegkundigen, beter voor het milieu en aanmerkelijk goedkoper dan het gebruik van een auto.”

De verpleegkundige die per fiets zorg aan huis komt verlenen, het geeft bijna een nostalgisch gevoel. Oftewel de wijkzuster van weleer die op een moderne variant van de fiets van vroeger weer een vertrouwd beeld gaat worden in de buurt. Fokeline lacht bevestigend: “Er wordt toch al jaren gezegd dat de wijkverpleegkundige weer terug moet komen in de wijk.”

De keus om de e-bike bij Vliek Tweewielers te kopen was gauw gemaakt. Meerdere dames van het team waren namelijk al bekend met het ruime assortiment e-bikes en de goede service van de rijwielspecialist. “Als er dan toch iets aan de fiets mankeert is Vliek Tweewielers dicht in de buurt om terug te vallen op hun uitstekende service.” Bovendien vertellen Rikkert en Berend Vliek, sponsort Vliek Tweewielers een substantieel deel van de elektrische fiets van het merk Gazelle type Medeo Excellent innergy XT, die bekend staat om de sterke geluidloze X2 motor, afneembare accu, lage instap en in hoogte verstelbare zadel en stuur.

Buurtzorg Ermelo is sinds januari 2012 actief in Ermelo. De ‘formule’ om op een kleinschalige manier zorg van A tot Z aan huis te verlenen sloeg erg aan. Fokeline: “Sindsdien hebben we een zo’n grote groei doorgemaakt dat Buurtzorg Ermelo eind 2014 is opgesplitst in een Noord- en Zuid Team. Want de opzet van een kleine groep verpleegkundigen in een team waarborgt de continuïteit van de zorg in de buurt. Wat inhoudt dat cliënten kunnen rekenen op een vast team van verpleegkundigen dat langskomt.”

Buurtzorg Ermelo benadrukt dat iedereen recht heeft op zorg. “Daarvoor hoef je geen lid te zijn van een thuiszorgorganisatie.” Voor een kennismaking met de verpleegkundigen van Buurtzorg Ermelo team Noord: zie foto: vlnr: Fokeline, Diennie, Hannie, Wilma, Helga, Sandra en Miriam.

Banner Vliek Algemeen 300x125

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen