Koen d’Aulnis stapt uit meubelmakerij, Henk van Ommen en Pim Roos zetten de zaak voort

Foto:

Het was voor Koen onmogelijk het ondernemerschap te combineren met ondernemersopleiding Small Business en Retail Management van Hogeschool Utrecht.Koen d’Aulnis (23), zoon van de grondlegger van Meubelmakerij d’Aulnis aan de Herderlaan 14a Georges d’Aulnis, stapt per 1 augustus uit de zaak. Samen met Henk van Ommen (23)  en Pim Roos (26) die ook als meubelmakers werkten bij de Meubelmakerij, nam Koen de zaak per 1 januari 2013 over van Georges d’Aulnis. Het ondernemerschap bleek echter onmogelijk te combineren met de studie die hij volgt; de ondernemersopleiding Small Business en Retail Management in Amersfoort van Hogeschool Utrecht. 

Twee zeer ervaren vakmannen
Koen laat Meubelmakerij d’Aulnis echter in vertrouwde handen achter bij Henk en Pim. Want concludeert hij na de jarenlange samenwerking, het gaat om twee zeer ervaren vakmannen die het ambacht van meubels op maat maken uitermate goed verstaan. Wie de showroom op de website en de facebook-pagina bezoekt of zaken heeft gedaan met Meubelmakerij d’Aulnis, erkent dit. Oké, ieder zijn vak, maar wat de twee jonge ondernemers weten te creëren is echt bijzonder. Dat vinden bijvoorbeeld ook de Ermelose ondernemers van Vita Libera, Café de Molenaer, bar/cafetaria ’t Zomernest en De Schout van Ermel, die voor hun zaak meubilair op maat lieten maken door Meubelmakerij d’Aulnis. De meubelmakerij geniet zelfs internationale bekendheid met de kledingketen America Today als klant, voor wie de tafels worden gemaakt waar de kleding op wordt uitgestald. 
Ideale combinatie
Pim en Henk vormen de ideale combinatie in het maken van meubelen op maat, en vullen elkaar naadloos aan. Henk die zoals hij omschrijft meer van de strakke lijn in het meubilair is. Door van bijvoorbeeld MDF- en fineer plaatmateriaal inloopkasten tot tv dressoirs te maken, op zo’n vakkundige wijze dat deze bijna niet onderdoen voor de massief houten versies. Pim daarentegen ziet het als een regelrechte uitdaging om van oud materiaal als sloophout iets compleet nieuws te creëren. Maar ook inspelen op wat de klant graag wil, wordt de hand niet omgedraaid.  
Zoals de ‘whiskey- opbergkist’ die het vakmanschap en de creativiteit van Meubelmakerij d’Aulnis onderstreept. “De klant wilde deze graag gemaakt hebben van een halve whiskey-ton met deksel. Scharnieren om het deksel te open kwamen hiervoor niet in aanmerking. Deze zou zonder hem vast te houden door het zware gewicht dichtklappen, zodra de eigenaar een fles whiskey eruit wil pakken. Ik heb toen gasveer uit een de kofferdeksel van een Suzuki van de autosloop gehaald en die er op bevestigd. De gasveer zorgt er namelijk voor dat het deksel open blijft staan. Vergelijk het maar met je klep van de kofferbak van de auto als je je boodschappen inlaadt.”
Betaalbaar maatwerk
Pim en Henk willen graag een misverstand uit de wereld helpen als het gaat om maatwerk van meubels. “Mensen verwachten dat het erg duur is, terwijl dat in verhouding reuze meevalt. Wij zijn als het ware de fabriek al, met andere woorden het directe verkoopkanaal waardoor wij geen extra kosten hoeven door te berekenen.”
Meubelmakerij d’Aulnis aan de Herderlaan 14a is hét adres voor houten meubels op maat, gecombineerd met ander materiaal. Of het nu eiken, oud-eiken, sloophouten, steigerhouten, sloophouten meubilair is, of de restauratie van meubels. Heel bijzonder is daarnaast de creatie van een uniek en origineel trouwgeschenk. Neem bijvoorbeeld een eiken boomstam beschilderd met de namen van het bruidspaar. Meubelmakerij d’Aulnis maakt van een halve eik een boomstambank en behandelen deze voor de duurzaamheid met beits. Met sterke Oost-Indische inkt worden de namen van het bruidspaar op de bank geschilderd. Ook de trouwdatum en de namen van de mensen die het cadeau geven kunnen op de bank komen. Kortom, een uniek cadeau waar het bruidspaar lang wat aan heeft.
Neem vooral een kijkje op de website van Meubelmakerij d’Aulnis. Een kijkje in de werkplaats nemen mag ook. Neem dan eerst wel even contact op via het telefoonnummer: (0341) 495091.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen