Bij BouwSports Ermelo 145 uren fietsen voor Duchenne

De saamhorigheid voor het goede doel te gaan was groot vandaag.Tot klokslag 8 uur vanavond deden vanaf 2 uur vanmiddag ruim honderd mannen, vrouwen en kinderen mee aan de spinningmarathon bij BouwSports aan de Kerkdennen. 

Doel was zo veel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor Team de Mollen dat zich inzet voor kinderen met Duchenne, de wrede spierziekte waarbij door een genfout de spieren langzaam afbreken. De ziekte van Duchenne heeft impact op álles. Het komt vooral voor bij jongens. Als peuter kunnen zij fysiek niet meekomen. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen ze vaak niet meer lopen. De spierkracht blijft afnemen tot de jongens niet meer zelfstandig kunnen eten, geen bladzijde meer kunnen omslaan, zich niet meer kunnen aankleden en ’s nachts tot wel acht keer omgedraaid moeten worden. 
Team de Mollen zijn de Ermelose Duchenne-Heroes; Karel Mol, Cees Vierhouten, Wilfred Mol, Lammert Bruining, Arie Huisman, Klaas van der Deure, Bert Vliek, en Henk Hop. Ze gaan wederom 700 kilometer fietsen, 7 dagen lang door 4 landen, van 14 tot en met 20 september. 
De opbrengst is nog niet geteld, maar Henk Hop hoopt op een bedrag tussen de 1500 en 2000 euro. Hij fietst de ‘barre tocht’ in september voor het eerst mee. Net als als de andere Heroes heeft Hop wel iemand in de familie of kennissenkring met een zoon die lijdt of is overleden aan Duchenne. “Maar wij fietsen niet alleen voor hen, maar voor alle kinderen met Duchenne of die het dreigen te krijgen.” 
Er is jammer genoeg nog geen medicijn gevonden voor de wrede spierziekte, ondanks alle hoop die was gevestigd op bepaalde onderzoeken. “De ontwikkelingen waarop men hoopte zijn niet gelukt. In die zin staat het vinden van een medicijn nog steeds in de kinderschoenen.”
De hoop wordt echter niet opgegeven. Integendeel, zo liet de betrokkenheid zien onder de deelnemers. Maar ook bedrijven toonden hun maatschappelijke betrokkenheid door de de spinningmarathon sponsoren. Supermarkt Boni bijvoorbeeld en de Telgterhoek met een koud en warm buffet. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen