Bij Sterrenschool Ermelo praten over seks

Foto:

Arjet Borger informeert met bijeenkomsten over thema  ‘Praten over seksualiteit kan gewoon’.

Sterrenschool Ermelo organiseert de komende maanden thema avonden met Arjet Borger voor opvoeders en andere geïnteresseerden met als thema ‘Praten over ‘seksualiteit’ kan gewoon’. De avond is niet alleen bedoeld voor ouders van de Sterrenschool maar juist ook voor mensen die puur in dit thema geïnteresseerd zijn.
Veel ouders ervaren een gesprek over seksualiteit met (jonge) kinderen als lastig. Toch is iedereen het er wel over eens dat je ‘iets’ met het onderwerp moet. Immers, overal om je heen komt het op je af. Hoe ga je daar als ouder mee om? Hoe maak je je kind weerbaar? Wat vertel je wel en wat vertel je niet? 
De Sterrenschool in Ermelo wil dit onderwerp niet uit de weg gaan en zocht daarom aansluiting bij kerken in de regio die dit onderwerp bespreekbaar durven en willen maken. Het initiatief is enthousiast ontvangen. “Juist ook in het onderwijs willen we ouders toerusten om dit onderwerp niet uit de weg te gaan. Arjet doet dit op een fantastische manier die past bij onze visie op dit thema. Daarom hebben we dit initiatief ontwikkeld.” Aldus manager Gert Westerik van de Sterrenschool.
Arjet Borger is Oefentherapeut Mensendieck en Gezondheidswetenschapper, gespecialiseerd in preventie en seksualiteit. Arjet heeft een adviesbureau en schreef de twee kinderboeken Saar en Jop (Ark Media, 2011) en Saar en Jop praten over seksualiteit (Ark Media, 2012). In februari verscheen voor ouders en opvoeders haar derde boek In gesprek over seks (Ark Media, 2013).
Tijdens deze avond krijg je veel informatie over seksuele en relationele vorming. Hoe ontwikkelen jonge kinderen zich en wat heeft dat te maken met seksualiteit? Als kinderen iets ouder worden gaan ze opmerkingen maken en vragen stellen. Hoe je daarop reageert is bepalend voor de ontwikkeling van je kind: wat is een goede reactie? Als je kinderen in de puberteit komen verandert je rol opnieuw… En welke houding kun je aannemen als je zoon of dochter een relatie krijgt? Je krijgt handvatten aangereikt om op een goede manier in gesprek te gaan over seks.
Natuurlijk zijn de boeken van Arjet tijdens deze avond verkrijgbaar.
De eerste avond staat gepland op 30 januari 2014. Kijk voor meer informatie over locatie en tijden op www.sterrenschoolermelo.nl
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden