Veranderingen? Licht belastingdienst in!

Foto:

Jan Betten waarschuwt de voorschotbeschikkingen voor toeslagen van 2014 goed te checken.

Door zijn bedrijf Betten Budgetcoach is hij goed op de hoogte van het jaarlijks terugkerende ‘ritueel’ van de belastingdienst. 
“Rond deze tijd heeft de belastingdienst weer de voorschotbeschikkingen uitgekeerd voor de toeslagen van 2014 (Zie voorschotbeschikking belastingdienst). Deze moeten goed worden gecontroleerd worden op de juistheid hiervan. Het komt namelijk maar al te vaak voor dat deze te hoog zijn beoordeeld, en dat later grote bedragen terugbetaald moeten worden.”
Uit ervaring weet Betten dat mensen met name de mist ingaan als het inkomen verandert. “Wordt de wijziging niet doorgegeven dan kunnen ze in grote problemen komen. In sommige gevallen kan het in de duizenden euro’s lopen wat terugbetaald moet worden.” Verandering van inkomen kan door bijvoorbeeld van baan te veranderen of door samen te gaan wonen. Ook heeft het salaris van inwonenden kinderen invloed op de hoogte van de toeslagen. 
Als één of meerdere kinderen in het gezin bijvoorbeeld een dag minder naar de kinderopvang gaat, kan dat ook gevolgen hebben voor de hoogte van de toeslagen. Net als een goedkopere zorgverzekering, of wanneer de zorgpremie voor 2014 goedkoper uitvalt. 
Wie vragen of hulp nodig heeft doet er slim aan Betten Budgetcoach in te schakelen. Als deskundige is Jan Betten goed thuis in de materie. Wat mensen de nodige rust geeft zodat ze op termijn niet worden geconfronteerd met een forse terugvorderingsschikking van de belastingdienst. 
Voor alle informatie over Betten Budgetcoach: 
Tel.nr: 06 12639749
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen