Al er iemand slim bezig is de opvolging te regelen binnen zijn bedrijf, dan is het Henk Lubbersen (57) wel. In 2022 werd Fabian Meijer (26) zijn compagnon bij het uitbaten van Restaria De Vos aan de Horsterweg 195 in Ermelo. Onlangs werd het compagnonschap uitgebreid met Bowien van Bilsen (25). Wat maakt dat Henk het nog wat rustiger aan kan doen en Fabian zich nog meer kan richten op de achterkant van het bedrijf. Bowien heeft zich met haar grote ervaring in de horeca namelijk met veel enthousiasme gestort op de voorkant, als gastvrouw en in de bediening.
Nog breder
De kenmerkende brede lach van Henk is mogelijk nog breder geworden. Hij trekt zich namelijk steeds meer terug uit de zaak en draagt meer verantwoordelijkheid over aan Fabian en Bowien. "In de weekenden ben ik vrij en doordeweeks werk ik tot 17.00 uur. Als ik wat langer moet blijven is dat trouwens ook goed."
Nog twee jaartjes
Dat is in het verleden wel anders geweest. Wie in de horeca werkt of horecabaas is kent het patroon van werken als veel andere mensen vrij zijn en dat er vaak tot in de late uurtjes wordt doorgewerkt. Tegen deze achtergrond geniet Henk van de vrije tijd die nu op zijn pad komt. "Ik ben bijna 58. Nog twee jaartjes en dan stop ik met het verhaal De Vos, ga ik andere dingen doen."
Metamorfose en serre
Restaria De Vos draait erg goed. De drie compagnons zijn ervan overtuigd dat de metamorfose in 2019 van eetcafé De Vos naar Restaria De Vos daar absoluut aan bijgedragen heeft, als ook de bouw van de prachtige serre over de hele breedte en qua kleur in de stijl van het pand in 2023. Bovendien is voor wie uit eten wil gaan het 3-gangen keuzemenu voor € 22,95 nog steeds betaalbaar. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding heel goed, zo laten gasten weten.
Prioriteit
Fabian en Bowien gaan daarom door op de ingeslagen weg. "We gaan niet gelijk dingen veranderen, want op het moment zijn we heel tevreden. Wellicht willen we groeien in nog een stukje extra service en gaan we ons echt focussen op het restaurant, dat is onze prioriteit."
Veel voldoening
Werken in de horeca is geen '9 tot 5 baan', dat weten ze. "We zijn er 24/7 mee bezig; altijd in de weer met wat er gebeurt. Geen dag is hetzelfde. Maar we halen er veel voldoening uit en hebben ook een super leuk en enthousiast team." Henk besluit: "Iets wat goed draait, daar willen mensen ook graag werken."