Zuur: FC Horst verliest in blessuretijd van De Merino’s

12 okt , 21:27 Sport
41en horstm1
FC Horst heeft op zaterdag 12 oktober 2024 de thuiswedstrijd tegen De Merino’s een zure 2-3 nederlaag geleden door een doelpunt in de extra tijd. De Ermelose tweedeklasser zakte naar de achtste plaats op de ranglijst met 4 punten uit 4 duels.
Door Bram Burggraaff, met foto's van Wim Balke.
Net naast
De Merino’s was voor rust duidelijk de bovenliggende partij. Nadat in de 9e minuut een schot nog rakelings naast was gegaan, openden de gasten in de 23e minuut verdiend de score. Een schot van Aron de Koning verdween net naast de paal in het doel: 0-1. FC Horst wist hier niets tegenover te stellen.
Spanning terug
In de 39e minuut vergrootte de ploeg uit Veenendaal de voorsprong. Wesley van Beijnum was in de omschakeling iedereen te snel af en scoorde fraai 0-2. Vlak voor rust deed de thuisploeg iets terug. Michel van Aggele bereikte vanaf links met een puntgave voorzet Matijs Valstar die knap de 1-2 binnenschoot en daarmee de spanning terugbracht.
Hard schot
In de tweede helft tapte FC Horst uit een ander vaatje. Verdedigend stond het beter en de aanvallen leverden nu wel kansen op. In de 51e minuut was Tim Schep dichtbij de gelijkmaker, maar de doelman Guido Prins van de Merino’s wist een hard schot in de korte hoek nog tot corner te verwerken.
Gelijkmaker
Toch kwam FC Horst in de 64e minuut langszij, toen Michel van Aggele na een splijtende pass door het midden alleen op doel afging en door de benen van de keeper de 2-2 gelijkmaker scoorde. Een vrije trap van Tim Schep in de 75e minuut werd met moeite gekeerd door de doelman van de bezoekers. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar het venijn zat in de staart.
Koude douche
In blessuretijd kreeg FC Horst-aanvoerder Roy Kruse binnen het zestienmetergebied een uitstekende schietkans, maar hij schoot de bal rakelings naast. Bij de snelle tegenaanval ging de Ermelose defensie in de fout en kogelde Julian Heijmans de winnende 2-3 voor de Merino’s in de kruising. Een koude douche voor FC Horst, dat na een matige eerste helft na rust goed terugkwam.
Zaterdag 19 oktober 2024
FC Horst speelt op zaterdag 19 oktober 2024 een uitwedstrijd tegen Woudenberg, dat dankzij een 0-1 overwinning bij CJVV in Amersfoort steeg naar de vierde plaats op de ranglijst met 7 punten uit 4 duels. De wedstrijd op sportpark ‘De Grift’ begint om 14.30 uur.