Waterpoloërs ZEW/Triton starten nieuwe seizoen met winst op ENC Arnhem

22 sep , 19:51 Sport
38en waterpoloers
Zaterdag 21 september 2024 mochten de waterpoloërs van Putten en Ermelo, nog steeds als startgemeenschap ZEW/Triton, aantreden in de eerste competitiewedstrijd tegen ENC Arnhem. Met een einduitslag van 9-7 was het een prima start voor de mannen van ZEW/Triton. 
Dit bericht ZEW/Triton, foto: Gerben van de Groep, bijschrift: Niek Lebbink was belangrijk met 2 doelpunten.
Op scherp
In sportcentrum de Zanderij begonnen de mannen moeizaam aan de wedstrijd. De Arnhemmers liepen al vroeg uit naar een 0-2 voorsprong. Tijd om de boel weer op scherp te zetten. Dat lukte. Geelco Koetsier en Mark Jonker brachten de stand nog in de eerste periode terug naar 2-2. Daarna konden de mannen van ZEW/Triton uitlopen naar een 8-5 voorsprong.
Spannend
In de laatste periode werd het nog even spannend toen ENC nog terugkwam tot 8-7 en er een strafworp genomen mocht worden door de tegenstander. Gelukkig was daar keeper Thijs Waardenburg die de 5 meter stopte. Stefan Boers wist de eindstand nog te bepalen op 9-7. 
Periodestanden: per. 1 (2-2), per. 2 (3-1), per. 3 (2-2), per. 4 (2-2). Doelpunten: Geelco Koetsier (2), Niek Lebbink (2), Stefan Boers (2), Egbert van Essen (1), Mark Jonker (1), Robert Joan van der Wel (1)
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125