Sportartikelen uit de Oude Doos: 'Tienjarig jubileum Tractor Pulling in Speuld'

16 okt , 18:22 Sport
42en oudedoos2
De 250e aflevering van de serie ‘Sportartikelen uit de Oude Doos’ van donderdag 1 juli 2004 is een voorbeschouwing op de tiende editie van de Tractor Pulling die op vrijdag 2 juli 2004 werd gehouden in het buurtschap Speuld.
Door Bram Burggraaff. Bijschrift foto: De Tractor Pulling in Speuld wordt jaarlijks massaal bezocht. (Eigen archieffoto).
Jubileum
De Tractor Pulling in het buurtschap Speuld viert op vrijdagavond 2 juli 2004 het tienjarig jubileum. Er zijn wedstrijden voor standaard, sport- en supersportklasse tractoren onder auspiciën van de NTTO, de overkoepelende Nederlandse Truck en Tractor Pulling Organisatie. Het evenement begint om 18.00 uur, de verwachte eindtijd is 23.30 uur. Het wedstrijdterrein is aan de Garderenseweg in Speuld. De te volgen routes worden aangeven door aanwijsborden. De entree bedraagt zes euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar, mits onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang. Er zijn ook diverse andere spectaculaire acties en attracties.
Kleibaan
Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum is gekozen voor een speciale wedstrijdbaan. In mei werd ongeveer 450 kuub klei uit de Betuwe naar Speuld getransporteerd. De kleibaan moet er voor zorgen dat de wedstrijden nog spectaculairder en zeker ook sneller zullen verlopen. In ieder geval heeft het bestuur er alle vertrouwen in dat deze actie de goedkeuring van de deelnemers en het publiek kan wegdragen. Er hebben zich veel deelnemers uit de nabije omtrek ingeschreven.
Tractor Pulling
Bij een Tractor Pulling wedstrijd gaat het erom met een trekker een zogenaamde sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand te verplaatsen. Er wordt niet gekeken naar het vermogen van de tractor, maar naar het gewicht. Naast de standaardtractoren hebben de organisatoren een drietal Tractor Pulling Specials uitgenodigd voor het geven van enkele spectaculaire demonstraties.
Pyromaniac
Voor de afsluiting zorgt de Pyromaniac onder het motto: Snelheid en vuur. Deze 350 kg wegende, 1500 pk sterke quad wordt voortbewogen door stuwkracht en kan zodoende in één luttele seconde naar 100 km/uur accelereren. Bovendien spuwt hij meterslange vlammen. Na afloop van het evenement kan het publiek nog genieten van een groot jubileumvuurwerk.
Kinderen
Voor de kinderen is er een skelterwedstrijd in twee groepen met voor beiden leuke prijzen. Ook wordt er een unieke OTTS Tractor Pulling skelter verloot. Verder zijn er twee luchtspringkussens. Als extraatje voor het tienjarig jubileum is er de mogelijkheid een ballon op te laten. Hieraan zijn ook leuke prijzen verbonden.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125