Sportartikelen uit de oude doos: 'Promotie een feit voor korfbalclub Dindoa'

24 jul , 14:27 Sport
30en oudedoos1
De 238e aflevering van de Oude Doos artikelen is een verslag van donderdag 29 januari 2004 over de promotie van het zaalkorfbalteam van Dindoa naar de eerste klasse. Op zaterdag 24 januari 2004 won de Ermelose korfbalploeg in de eigen sporthal met 19-13 van Fiducia, waardoor ook het kampioenschap zo goed als zeker werd.
Door Bram Burggraaff, met archieffoto van Jan de Roo.
Punt gemorst
In de bomvolle eigen sporthal maakte Dindoa afgelopen zaterdag de hoge verwachtingen waar. De Ermeloërs wonnen na een spannend korfbalduel met 19-13 van Fiducia, waardoor promotie naar de eerste klasse een feit was. Later op de avond kwam het bericht dat de enig overgebleven concurrent Rheko tegen Achilles een punt had gemorst, waardoor Dindoa zich praktisch kampioen mag noemen. De ploeg uit Rheden kan alleen nog langszij komen als de Ermelose korfballers de resterende vier wedstrijden verliezen en Rheko alles wint.
Eerste helft
In de eerste helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Er werd veelal om en om gescoord, maar bij rust had Dindoa wel een 9-5 voorsprong opgebouwd. De Ermelose doelpunten kwamen op naam van Judith Sikkema (3), Marnix Jonker (2), Peter van Marle (2), Saskia van den End en Arjen Tjeerd Kars.
Tweede helft
In de tweede helft maakte Fiducia gelijk, waarna Dindoa door doelpunten van Peter van Marle (2), Marnix Jonker en Judith Sikkema steeds een kleine voorsprong had tot de stand 13-12 was bereikt. Vervolgens beslisten de Ermelose korfballers met vier doelpunten op rij de wedstrijd: 17-12. Arjen Tjeerd Kars, Judith Sikkema, Daniël de Bruijne waren de doelpuntenmakers.
Ovationeel applaus
Met nog vijf minuten te spelen was het voor de grote en zeer enthousiaste Ermelose supportersschare duidelijk dat promotie een feit was. Nadat Fiducia 17-13 had gescoord, bepaalden Peter van Marle en Judith Sikkema de eindstand op 19-13. Na het laatste fluitsignaal was er een ovationeel applaus voor de spelers van Dindoa, die op hun beurt de honderden supporters uitbundig bedankten.
Feest
Zonder één punt te verliezen en met een gemiddelde van twintig doelpunten per wedstrijd liet de formatie van trainer/coach Michel Ligt er dit seizoen geen enkel misverstand over bestaan: Dindoa hoort in de eerste klasse! Na afloop van de wedstrijd brak het feest los in de sporthal, want de doelstelling van korfbalvereniging Dindoa voor dit seizoen werd royaal en vroegtijdig behaald zonder enig puntverlies.
Dolgelukkig
De dolgelukkige coach Michel Ligt was zeer tevreden over zijn ploeg, die afgelopen zaterdag liet zien veel geleerd te hebben en enorm gegroeid te zijn. Vooraf had Ligt al gezegd: "Het is zaak om geduld op te brengen, want Fiducia zal fel uit de startblokken komen om hun kansen op promotie veilig te stellen. Pas als we de tijd nemen voor ons eigen spel komt vroeg of laat het keerpunt en zullen we de winst kunnen grijpen." Michel Ligt memoreerde daarbij ook nog de uitwedstrijd, die Dindoa met moeite had gewonnen. "We moeten scherp blijven’’, aldus de coach.
Geduld
Na afloop was Michel Ligt de gelukkige, winnende coach en ook zeer tevreden over het vertoonde spel. "Knap hoe de ploeg het geduld bleef opbrengen, zich niet forceerde, op de juiste momenten de doelpunten maakte en daarmee het verschil neerzette’’, aldus de succesvolle coach van Dindoa.