Sportartikelen uit de Oude Doos: 'Grote opkomst bij kampioensreceptie FC Horst'

08 okt , 13:01 Sport
41en oudedoosfchorst
De 249e aflevering van de serie ‘Sportartikelen uit de Oude Doos’ van donderdag 17 juni 2004 is een verslag van de kampioensreceptie die FC Horst hield op maandag 6 juni 2004 in het clubhuis van de vereniging aan de Buitenbrinkweg.
Door Bram Burggraaff. Bijschrift foto: FC Horst voorzitter Evert Renden is de ‘ceremoniemeester’ tijdens kampioensreceptie. (Archieffoto Jan de Roo)
Felicitaties
FC Horst hield vorige week maandagavond een receptie ter gelegenheid van het kampioenschap in de tweede klasse en de promotie naar de eerste klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Dit is historisch het hoogste niveau voor de club uit het buurtschap Horst en staan bovendien komend seizoen de dorpsderby’s tegen DVS’33 op het programma. De voltallige A-selectie met trainers en begeleiders stond opgesteld om de felicitaties in ontvangst te nemen van vertegenwoordigers van de Ermelose politiek, de KNVB, omringende verenigingen, sponsors en andere belangstellenden. FC Horst voorzitter Evert Renden trad deze avond op als ceremoniemeester en heette de aanwezigen welkom.
Hechte familie
Vice-voorztter Hans Beek noemde in zijn speech FC Horst een hechte familie die bruisend en levenslustig is. Wel waarschuwde hij ervoor dat de vereniging moet waken voor te hoge ambities. "Er kan een moment komen dat de ambities van de club hoger reiken dan thans het geval is. Je moet dan als bestuurslid een beslissing nemen, of je het woord ‘amateur’ nog wel oprecht kunt uitspreken. Het wordt dan opnieuw een persoonlijke afweging of je je eigen weg gaat dan wel aangesloten blijft bij deze familie. Ik hoop dat wij over enkele jaren nog met recht trots kunnen zijn op de kreten: Familie, eenheid en echte amateurs’’, aldus Hans Beek.
Terechte kampioen
De bestuursvertegenwoordiger van de afdeling Oost van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond Joop v.d. Berg feliciteerde in zijn speech de vereniging en de A-selectie namens de KNVB met het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse D: "Tot aan de winterstop dacht men bij ESC, DTS’35 en Zwart-Wit’63 dat ze onderling om het kampioenschap zouden gaan strijden. Door de derde periode met vijf punten voorsprong te pakken en de directe concurrenten te verslaan is FC Horst de terechte kampioen.’’
Derby’s tegen DVS’33
De heer Van de Berg wees verder nog op het belang van een goede jeugdopleiding en het handhaven van normen en waarden binnen de voetballerij. Tevens blikte hij al vooruit op de historische derby’s van FC Horst tegen plaatsgenoot DVS’33 in het seizoen 2004-2005. Namens de KNVB kregen de spelers en begeleiders van de A-selectie van FC Horst de kampioensmedaille omgehangen. Na het officiële gedeelte bleef het nog lang gezellig in het clubhuis op sportpark ‘De Adelaar’.
banner restaria de vos