Ruime oefenzege FC Horst in derby tegen Zwart-Wit’63

04 sep , 21:00 Sport
36en fchorstrz
FC Horst heeft op dinsdag 3 september 2024 een ruime 1-4 oefenzege behaald in Harderwijk tegen Zwart Wit’63. De Ermelose tweedeklasser speelt komende zaterdag de bekerkraker uit tegen competitiegenoot Hierden. Het is de eerste bekerwedstrijd voor de Ermelose ploeg, omdat het bekerduel tegen Lunteren afgelopen zaterdag niet doorging.
Van Bram Burggraaff, foto: fchorst.nl.
Slecht
FC Horst begon slecht aan de derby, want in de 2e minuut ging de bal al op de stip vanwege een handsbal in het Ermelose strafschopgebied. Jan van Bijsteren benutte de strafschop, waardoor de Harderwijkse derdeklasser snel op een 1-0 voorsprong nam. De gasten kwamen na een kwartier langszij door Matijn Bleijenburg, die uit een vrije trap de bal in de kruising joeg: 1-1; dit was tevens de ruststand.
Op de juiste plek
Vijf minuten na de pauze kwam FC Horst op een 1-2 voorsprong. Matthew van Duinen, die is overgekomen van SDCP, werd in de diepte weggestuurd en passeerde de keeper van Zwart-Wit’63. In de 74e minuut rondde Nick Zandstra een goed lopende Ermelose aanval doeltreffend af: 1-3. Zes minuten later stond Zandstra weer op de juiste plek om uit een voorzet van Wim Schep de 1-4 te scoren, wat tevens de eindstand was.