Racing Team Ermelo barst van ambitie en enthousiasme

12 jun , 18:54 Sport
24en oudedoos4
De 234e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 13 november 2003 is een verslag van het slotfeest dat Racing Team Ermelo op zaterdag 8 november hield in de bedrijfshal van Schadebedrijf Van Winkoop.
Door Bram Burggraaff.
Slotfeest
Het idee van een clubje vrienden om te gaan motorracen is inmiddels uitgegroeid tot het ambitieuze Racing Team Ermelo, dat met zeer veel vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. Dat bleek afgelopen zaterdag bij een groots opgezet slotfeest in de bedrijfshal van schadebedrijf Van Winkoop. Studio Sport verslaggever Evert ten Napel interviewde Roy ten Napel, die het afgelopen seizoen kampioen van Nederland werd.
Lasershow
De opkomst van het grote talent Roy ten Napel was een waar spektakel met een lasershow en veel muzikaal ‘geweld’. De eerste vraag van Evert ten Napel aan de Ermelose motorcoureur was, of veel mensen dachten dat zij familie waren. De 16-jarige Roy beaamde dat men hem vaak vroeg of Evert zijn vader, oom of zelfs opa was. Dit leverde de nodige hilariteit op bij de 350 aanwezigen, waaronder wethouder Eddy Bilder.
600cc
Roy ten Napel maakt komend seizoen de overstap van de 125 cc naar de 600 cc. "Ik ga er alles aan doen om over drie jaar mee te kunnen doen aan de TT in Assen’’, aldus de Ermelose motorcoureur. "Dan zal ik proberen om in waarschijnlijk mijn laatste jaar bij Studio Sport daar verslag van te doen’’, reageerde Evert ten Napel.
Willem Ligtermoet
Willem Ligtermoet, één van de oprichters van Racing Team Ermelo, stopte met het actieve racen en is teammanager geworden. "Ik ben tevreden over het afgelopen seizoen met een landstitel, 17 podiumplaatsen en 2 overwinningen voor onze ploeg. Het komende seizoen krijgen we steun van Yamaha Nederland met onder andere trainingsdagen met Wilco Zeelenberg. We hopen binnen 3 à 4 jaar op EK en WK niveau uit te komen’’, aldus een optimistische Willem Ligtermoet.
Gert van Winkoop
Tom Waaijer meldde dat Gert van Winkoop was benoemd als zesde bestuurslid. "Hij is met zijn bestuurlijke ervaring een grote aanwinst binnen ons bestuur’’, stelde voorzitter Waaijer. Tot supporter van het jaar werd uitgeroepen Henk van der Heiden. Albert van Winkoop zal het komende seizoen voor een andere ploeg uitkomen. Willem Ligtermoet: "Albert was dit seizoen onze snelste coureur. Gezien zijn leeftijd moet hij nu de overstap maken. Wij zijn er trots op dat één van onze coureurs zich kan kwalificeren voor het Open Nederlands Kampioenschap.’’ Na het officiële gedeelte barstte er een spetterend feest los tot in de kleine uurtjes onder leiding van DJ Pluum.